Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018

Γιάννης Ραγκούσης: «Το σύστημα είναι πίσω από τον Μητσοτάκη και θα παίξει τα ρέστα του για να ρίξει τον Αλέξη Τσίπρα»





«Το σύστημα παίζει πάρα πολύ σκληρά -αυτό που αποκαλούμε στην Ελλάδα σύστημα-, που είναι πίσω από τον Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίξουν τα ρέστα τους στην προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση στις Πρέσπες. Γιατί αλλιώς έχουν τον κίνδυνο να χάσουν τις εκλογές» ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Πρίσμα», ο κ. Ραγκούσης είπε πως «εκεί που θα γίνει προσπάθεια από το σύστημα, δεν είναι στην ψήφο εμπιστοσύνης ή στην πρόταση μομφής, αλλά θα είναι στη Συμφωνία των Πρεσπών». Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης ή πρόταση μομφής ήδη υπάρχουν περισσότεροι βουλευτές που έχουν δημοσίως τοποθετηθεί ότι θα υπερψηφίσουν την κυβέρνηση. Ανέφερε για παράδειγμα τον κ. Ζουράρι, ότι λέει «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά «ναι» στην κυβέρνηση. «Άρα, εκεί έχουμε αύξηση των ψήφων σε περίπτωση πρότασης μομψής ή ψήφου εμπιστοσύνης», συμπλήρωσε.

Παράλληλα άσκησε οξεία κριτική και στην κ. Γεννηματά: «Το ΚΙΝΑΛ της κ. Γεννηματά δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα παραμάγαζο της διαπλοκής. Την έχουν υποχρεώσει να οδηγηθεί σε μια σειρά από καταστροφικές επιλογές, με τις οποίες έχει ταυτιστεί πλήρως με την ατζέντα Μητσοτάκη. Είναι αδιανόητο αυτό που έχει κάνει. Έχει δώσει η κ. Γεννηματά τα πάντα ενός ιστορικού χώρου, αυτού του κομματιού της προοδευτικής παράταξης στην οικογένεια Μητσοτάκη» ανέφερε και υποστήριξε: «Πάει και ταυτίζεται με την πιο εθνολαϊκιστική εκδοχή της ακραίας δεξιάς, λέγοντας όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Τέλος, σημείωσε πως το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ και προσέθεσε: «Αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ό,τι χειρότερο στον προοδευτικό χώρο μπορούσε να έχει υπάρξει και να έχει δημιουργηθεί. Είναι ένα παραμάγαζο της οικογένειας Μητσοτάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου