Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018

Γυμνή εξαγγελία...



Και τι δεν έταξε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του συνεδρίου της ΝΔ. Τις εξαγγελίες του κλήθηκε να αναλύσει ο...
διευθυντής του γραφείου του, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά.

Ερωτηθείς αν η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να υλοποιήσει τη δέσμευση Μητσοτάκη ότι στις αρχές του 2022 ο κατώτατος μισθός θα έχει φτάσει τα 703 ευρώ, ο κ. Πέτσας απάντησε λέγοντας ότι «θα το καταφέρουμε αν καταφέρουμε να τονώσουμε την οικονομία όπως εμείς θεωρούμε ότι μπορούμε. Πιστεύουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε ρυθμούς ανάπτυξης ύψους 4%».

Αλλά επειδή αυτό δεν είναι και σίγουρο, φρόντισε να δώσει και μια άλλη εκδοχή αναιρώντας αυτό που είπε λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα... «Αλλά αυτή η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει να κάνει τόσο με τον ρυθμό ανάπτυξης, αλλά με μία ανάγκη να γεφυρωθεί ένα άλλο χάσμα. Αυτό της συνεστραμμένης κοινωνικής πυραμίδας. Κάποτε, αυτή η πυραμίδα είχε στη βάση της τα φτωχότερα στρώματα και ανεβαίναμε με σταθερό τρόπο. Τώρα υπάρχει μια αποκομμένη βάση της κοινωνίας παγιδευμένη σε χαμηλούς μισθούς και χωρίς προοπτική για το μέλλον. Αυτό θέλουμε να το σπάσουμε. Πώς; Σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους θα σπρώξουμε προς τα πάνω τους χαμηλούς μισθούς ώστε να γεννηθεί ελπίδα».

Αν αυτό δεν είναι γυμνή εξαγγελία...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου