Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018

Σαμαράς: Ως εδώ. Ποτέ ξανά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ




Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ. Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε όλα τα στελέχη σε πανστρατιά προκειμένου η «γαλάζια» παράταξη να κερδίσει τις εκλογές με συντριπτική διαφορά. «Ανοίγουμε τα πανιά της ΝΔ προς τις εκλογές με μία και μοναδική σημαία την πατρίδα μας. Χρειάζεται αληθινή πανστρατιά. Δεν περισσεύει κανένας. Τώρα χρειάζεται η μεγάλη συσπείρωση. Ως εδώ. Ποτέ ξανά.»

Επικίνδυνος ο Τσίπρας δεν έχει κόκκινες γραμμές

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι η Ευρώπη είναι ικανοποιημένη με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς «έσβησε την λέξη κυβέρνηση Αριστεράς, υπονόμευσε την περιουσία της χώρα για τα 99 χρόνια με το υπερταμείο και συμφώνησε για τα Σκόπια».

Παράλληλα σημείωσε ότι ακόμα και αν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών το πρόβλημα του αλυτρωτισμού δεν θα λυθεί. «Οι υπογραφές στις Πρέσπες οξύνουν το πρόβλημα στην Ελλάδα και εμπλέκουν και την Βουλγαρία. Είναι επικίνδυνος για πολλά ο Τσίπρας γιατί δεν έχει κόκκινες γραμμές. Ότι του ζητούν το κάνει ότι του ζητά το δίνει. Δεν τον αναγκάζουν είναι επιλογή του. Δεν πιστεύει στα σύνορα και όσοι αντιδρούν τους χαρακτηρίζει εθνικιστές.»

Ο πρώην πρωθυπουργός την πλήρη αντίθεση του στην Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα παραχώρησε την μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. «Πριν λίγους μήνες, είχαμε προειδοποιήσει ότι αναγνώριση δήθεν Μακεδονικής εθνότητας, γλώσσας και ταυτότητας στα Σκόπια εκ μέρους της Ελλάδας, όχι απλώς θα αποθρασύνει τον αλυτρωτισμό τους, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα και μέσα στην Ελλάδα. Το είχαμε πει, το είχαμε ξαναπεί, αλλά ο Τσίπρας δεν άκουγε. Τώρα του το λέει και ο ίδιος ο Ζάεφ. Του το λέει ακόμα και ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας. Ακόμα και οι Βούλγαροι έχουν καταλάβει πόσο επιζήμια και αποσταθεροποιητική για όλα τα Βαλκάνια είναι η αναγνώριση ψευτομακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας για τα Σκόπια. Αλλά ο Τσίπρας δεν καταλαβαίνει…Τα σπάει με τους Έλληνες, αλλά τα σπάει και με τη Βουλγαρία ακόμα, χώρα -μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Χαβιάρι φαγοπότι και Αρη Βελουχιώτη

Μιλώντας για τα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την πορεία της οικονομίας. Επίσης υποστήριξε ότι έχει δημιουργηθεί η «παρέα του Μαξίμου» η οποία γεμίζει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος με εκλεκτικό μενού. «Αν τα έκανα εγώ αυτά θα είχε αντιδράσει έντονα ο Αλέξης Τσίπρας» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε «Χαβιάρι φαγοπότι και Αρη Βελουχιώτη».

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι πολίτες είναι εξοργισμένοι με την κυβέρνηση δεν πιστεύουν σε τίποτα. «Θέλουν να φύγει χθες ο Τσίπρας. Μόνος τρόπος είναι η μεγάλη νίκη της ΝΔ. Η μόνη εγγύηση είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να διορθώσει γρήγορα τα κακώς κείμενα. Μπορούμε να νικήσουν συντριπτικά . Ως εδώ. Ποτέ ξανά. Είδαν έφριξαν και θόλωσαν. Μια ζωή η φαντασίωση της Αρσιστεράς ήταν να δημιουργήσουν λαϊκό κίνημα και το πέτυχαν αλλά ήταν εναντίον τους με τα συλλαλητήρια που έγιναν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα».

Σημείωσε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική που ακολουθεί έχει «δέσει την χώρα χειροπόδαρα» και έχει υπερφορολογήσει τους Έλληνες πολίτες. «Όσο αυξάνεται το χρέος τόσο μειώνεται η ανεξαρτησία της χώρας. Πήγαμε να αμυνθούμε και μας έδεσαν χειροπόδαρα. Είδαν μια χώρα που προσέλκυε επενδύσεις και τώρα ζούμε μια χώρα που οι επενδυτές φεύγουν και το χρηματιστήριο να κατρακυλά.»





thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου