Τρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2018

«Πού τους είδατε τους ακροδεξιούς βρε παιδιά», ρωτά ο Κύρτσος για Ορμπάν – Σαλβίνι





Σωστά, στη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη είναι ο άνθρωπος, πού να τους δει τους ακροδεξιούς;

Κοίτα να δεις κάτι πράγματα. Ματέο Σαλβίνι και Βίκτωρ Ορμπάν λέει, δεν είναι ακροδεξιοί. Τουλάχιστον όχι στο μυαλό του Γιώργου Κύρτσου, γιατί για τους υπόλοιπους είναι απλά ό,τι πιο «μαύρο» υπάρχει στην ευρωπαϊκή ήπειρο αυτή τη στιγμή.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας λοιπόν είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του News 24/7 στους 88,6, ότι οι δύο ηγέτες (Ιταλίας και Ουγγαρίας), δύο ηγέτες που έχουν προκαλέσει πολλάκις αντιδράσεις εξαιτίας των ξενοφοβικών, ακροδεξιών σχεδόν φασιζουσών απόψεών τους τόσο γύρω από το μεταναστευτικό, όσο και για μία σειρά κοινωνικών θεμάτων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: Ο Όρμπαν είναι σκληρός δεξιός, υπερσυντηρητικός. Για εσάς είναι ακροδεξιός, εγώ δεν τον λέω ακροδεξιό, απόδειξη αυτού είναι ότι υπάρχει άλλο ακροδεξιό κόμμα στην Ουγγαρία που δεν είναι το δικό του. Ούτε ο Σαλβίνι είναι ακροδεξιός, έχει σκληρή μεταναστευτική πολιτική και οι θέσεις του περνάνε στην ΕΕ.

Το παίζει σκληρά στο μεταναστευτικό ζητώντας από τους Ευρωπαίους να πουν πόσους θα πάρουν, αυτό δεν τον κάνει ακροδεξιό. Ούτε ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του ακροδεξιό. Ας είμαστε λίγο ελαστικοί στους ορισμούς. Γιατί αλλιώς θα μιλάμε για τη μαύρη ήπειρο. Ανεβαίνουν στην Ευρώπη τα σκληρά δεξιά έως ακροδεξιά κόμματα.



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/poy-toys-eidate-toys-akrodexioys-vre-paidia-rota-o-kyrtsos-gia-ormpan-salvini/#ixzz5ZN5Tikbu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου