Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018

Καββαδία: Αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του Γρηγοράκου – Τι ζητάει από τον Βούτση





Επιστολή με την οποία ζητά να κινηθούν οι διαδικασίες περί αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς του Λεωνίδα Γρηγοράκου, απέστειλε η Αννέτα Καββαδία στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.


Η κ. Καββαδία μετά τα χθεσινά γεγονότα με τον βουλευτή της ΔΗΣΥ, Λεωνίδα Γρηγοράκο, ζητεί να κινηθούν οι διαδικασίες περί αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς με βάση τον Κανονισμό και τον Κώδικα Δεοντολογίας της Βουλής.

Στην επιστολή της η κ. Καββαδία αναφέρει πως “κατά τη διάρκεια τηςχθεσινής συζήτησης για τον προϋπολογισμό, και ενώ η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη, δέχθηκα μία αήθη και άκρως προσβλητική επίθεση από τον συνάδελφο της ΔΗΣΥ Λεωνίδα Γρηγοράκο, με εκφράσεις, οι οποίες κάθε άλλο παρά προσιδιάζουν με την κοινοβουλευτική ιδιότητα και το ήθος που θα έπρεπε να διέπει τη συμπεριφορά ενός εκλεγμένου εκπροσώπου του ελληνικού λαού. Ενοχλημένος -κατά δήλωσή του-από την, εντός της αίθουσας, φασαρία την ώρα που μιλούσε ο Κ. Σκανδαλίδης, γύρισε προς το μέρος μου φωνάζοντάς μου με σκαιότατο τρόπο”σκάσε ρε τσόκαρο”. Στην έντονη αντίδρασή μου, η οποία συνοδεύτηκε από τη φράση “θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον τρόπο που μιλάς”, συνέχισε να ασχημονεί χειρονομώντας προς το μέρος μου και επιδεικνύοντας μια συμπεριφορά με έντονα σεξιστικά στοιχεία».


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία προσθέτει στην επιστολή της πως “μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, και τις αποδοκιμασίες πολλών συναδέλφων, δήλωσε πως ανακαλεί. Δήλωση που αποδείχθηκε άκρως υποκριτική, αφού λίγο αργότερα, με διαρροές προς δημοσιογράφους, έδωσε συνέχεια στο θέμα παρουσιάζοντας, μάλιστα, υποτιθέμενο μεταξύ μας διάλογο, ο οποίος ουδέποτε διημείφθη. Το μόνο δεδομένο, το οποίο και ο ίδιος παραδέχεται, είναι η αρχική, απαράδεκτη φράση του”.

«Η συγκεκριμένη συμπεριφορά με θίγει πρωτίστως ως άνθρωπο, ως γυναίκα και ως βουλεύτρια. Με δεδομένο ότι τέτοια κρούσματα σεξιστικού λόγου και λεκτικής βίας εναντίον γυναικών, δεν πρέπει και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτά από οποιονδήποτε και αν προέρχονται», σημειώνει η κ. Καββαδία και επισημαίνει ότι «ο χώρος του Κοινοβουλίου οφείλει να λειτουργεί και παιδευτικά, δίνοντας το παράδειγμα και διαμορφώνοντας συμπεριφορές».

«Σας ζητώ να επιληφθείτε του θέματος σύμφωνα με το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής περί αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς,καθώς και με το άρθρο 2, παρ. ε του Κώδικα Δεοντολογίας για αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του φύλου τους», είναι το αίτημα που διατυπώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου