Δευτέρα, Δεκεμβρίου 17, 2018

Επίθεση Μαξίμου σε ΝΔ σε… διπλό ταμπλό!




Διμέτωπο αγώνα εναντίον της ΝΔ ξεκινάει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την συμφωνία των Σκοπίων. Το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να συνδέσει απόλυτα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.....
με την ρητορική της Χρυσής Αυγής ενώ παράλληλα θα επιδιώξει να αποδείξει ότι η συμφωνία είναι προς το συμφέρον της Μακεδονίας και της οικονομίας της αντίθετα με όσα λένε τα στελέχη της ΝΔ.


Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του την προηγούμενη Παρασκευή αναφέρθηκε στην ιστορική αλήθεια της υπόθεσης, αλλά και στα οφέλη που θα έχει για τη Βόρεια Ελλάδα η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακόμα, ένα μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του πρωθυπουργού αφορούσε το τι είναι πατριωτισμός και ποιοι ήταν πατριώτες στη σύγχρονη ιστορία του τόπου και ειδικά στην ιστορία της πόλης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ξυπνήσει αρνητικές μνήμες στους ανθρώπους που προέρχονται από το παραδοσιακό κέντρο.

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίστηκε χθες να επιμένει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστήσει την Χρυσή Αυγή πολιτικό συνομιλητή του ενώ στο στόχαστρο των συνεργατών του πρωθυπουργού βρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του είπε χαρακτηριστικά «ο κύριος Μητσοτάκης δανείζεται δήθεν επιχειρήματα από το ιδεολογικό και πολιτικό οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής, ενώ έχει παραδώσει τα κλειδιά του κόμματός του στην ομάδα των Γεωργιάδη, Σαμαρά, Βορίδη. Όταν μετατοπίζει το κόμμα και τον λόγο του διαρκώς προς την άκρα Δεξιά, δεν είναι επόμενο ότι θα καταστήσει αντικειμενικά τη Χρυσή Αυγή πολιτικό συνομιλητή του;».


Σε ό,τι αφορά τον Αντ. Σαμαρά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι «αυτός που πραγματικά διοικεί το κόμμα, ο κ. Σαμαράς, με μια ομιλία βγαλμένη από την εποχή του εμφυλίου, κατάφερε να επιβεβαιώσει μέχρι κεραίας όσα είπε προχθές ο πρωθυπουργός. Έκανε άνοιγμα στην ακροδεξιά, στις υποκινούμενες από τη Χρυσή Αυγή καταλήψεις, και έδωσε στίγμα Όρμπαν και Σαλβίνι στο «ευρωπαϊκό» προφίλ της Ν.Δ.


Τι παραπάνω να περιμένει κανείς από τους επαγγελματίες υπερπατριώτες, που έστησαν την πολιτική τους καριέρα στο Μακεδονικό, αλλά ξεχνούν την πατρίδα και σώζουν τη παρτίδα όταν έχουν απέναντι τους τη Novartis» ανέφεραν.

Την ίδια στιγμή και μετά το πρώτο ξάφνιασμα που έφερε η υπόθεση Πετσίτηστο Μέγαρο Μαξίμου τα στελέχη της κυβέρνησης εμφανίζονται να περνάνε στην αντεπίθεση μετά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών (στην Εφημερίδα των Συντακτών) του Μανόλη Πετσίτη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και διάφορα στελέχη του Ολυμπιακού. Παράλληλα επιμένουν ότι η οποία σχέση του Νίκου Παππά με τον συμμαθητή του κράτησε μέχρι το 2015 και άρα τόσο ο ίδιος όσο και αλλά στελέχη της κυβέρνησης έχουν άγνοια για τις κινήσεις του από εκείνο το σημείο και μετά.

«Αλλά αλήθεια πως γίνεται και όλες οι φωτογραφίες του είναι από το 2015» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.

«Καμία πιο πρόσφατη δε βρήκανε από το έγκυρο ρεπορτάζ; Σαν αυτές, για παράδειγμα, από την πιο πρόσφατη περίοδο που ο κ. Πετσίτης είναι στην αγκαλιά του κ. Μαρινάκη και των στενών του συνεργατών; Ή μήπως ο κ. Μαρινάκης και οι συνεργάτες του είναι αυτοί που έστησαν το «σκάνδαλο Πετσίτη» και πιάστηκαν στα πράσα; Αλλά, ξεχάσαμε, ο Μαρινάκης, ειδικά με ανθούς του υποκόσμου, δεν έχει καμία σχέση….».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου