Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2018

Ανήλικος ο υπαίτιος πίσω από το μακελειό σε κλαμπ της Ιταλίας...





Ένας ανήλικος φέρεται να είναι ο υπεύθυνος πίσω από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε ντισκοτέκ της Ιταλίας τα ξημερώματα του Σαββάτου, που...

είχε ως συνέπεια έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο ανήλικος ταυτοποιήθηκε και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αφού φέρεται να ψέκασε με σπρέι πιπεριού τους θαμώνες του κλαμπ Lanterna Azzurra στην κωμόπολη Κορινάλντο, κοντά στην Ανκόνα της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την La Stampa, ο ανήλικος ψέκασε τους θαμώνες με ουσία που προκαλεί κνησμό, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στο κλαμπ, όπου ήταν συγκεντρωμένα πάνω από 1.400 άτομα για τη συναυλία του δημοφιλούς ράπερ Sfera Ebbasta.

Η Πυροσβεστική είχε κάνει λόγο για "ρίψη μίας ουσίας που προκαλεί κνησμό" ήδη από την επόμενη μέρα του περιστατικού, ενώ υποστήριξε πως οι θαμώνες άρχισαν να απομακρύνονται απότομα, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον, κίνηση η οποία οδήγησε στην τραγωδία.

Το δράμα εξελίχθηκε περί τις 02.00 ώρα Ελλάδος και, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, στην ντισκοτέκ υπήρχαν τρεις έξοδοι κινδύνου, η μία εκ των οποίων έβγαζε σε μία μικρή γεφυρούλα πάνω από μία τάφρο, η οποία οδηγούσε στον χώρο στάθμευσης του κτηρίου.

Υπό την πίεση τόσων ανθρώπων, οι οποίοι σπρώχνονταν για να βγουν από την αίθουσα, η μία πλευρά του προστατευτικού ρείθρου της γέφυρας υποχώρησε με αποτέλεσμα πολλοί να πέσουν μέσα στην τάφρο. Όσοι είχαν την ατυχία να πέσουν πρώτοι συμπιέσθηκαν από τους υπόλοιπους και έχασαν τη ζωή τους.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην ντίσκο Lanterna Azzurra είχαν πουληθεί περισσότερα εισιτήρια από όσα επιτρέπει ο νόμος, γι' αυτό και στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται και οι υπεύθυνοι του κλαμπ που αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες.


Σοκαριστικές εικόνες εκτυλίχθηκαν σε κλαμπ στην Ιταλία, όταν ο κόσμος ποδοπατήθηκε, προσπαθώντας να βγει από το κτίριο. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν στο περιστατικό που συνέβη στην πόλη Κορινάλντο, κοντά στην Ανκόνα, στην κεντρική Ιταλία.

Ένας ανήλικος φέρεται ως υπεύθυνος της τραγωδίας με τους έξι νεκρούς και τους δεκάδες 0 τραυματίες σε κλαμπ στην Ιταλία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ιταλικά MME.



Σοκαριστικές εικόνες εκτυλίχθηκαν σε κλαμπ στην Ιταλία, όταν ο κόσμος ποδοπατήθηκε, προσπαθώντας να βγει από το κτίριο. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν στο περιστατικό που συνέβη στην πόλη Κορινάλντο, κοντά στην Ανκόνα, στην κεντρική Ιταλία.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πανικός προκλήθηκε όταν έριξαν σπρέι πιπεριού μέσα στο κατάμεστο κλαμπ. Τα θύματα είναι δύο νεαροί, τρεις νεαρές και η μητέρα μιας κοπέλας, που συνόδευε την κόρη της.
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
(AN) 1:00, squadre impegnate nel soccorso in una discoteca. Forse per la dispersione di una sostanza urticante, ragazzi fuggono per il panico calpestandosi. Sei purtroppo quelli deceduti, decine feriti
410 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
120 τραυματίες -εκ των οποίων οι δέκα σε σοβαρή κατάσταση- μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο κοντινότερο νοσοκομείο, εκείνο του Σενιγκάλια, απ’ όπου οι πιο βαριά τραυματίες διακομίστηκαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο Τορέτε της Ανκόνα.


Το δράμα εκτυλίχθηκε γύρω στη μία τη νύχτα, την ώρα που η Ιταλία γιόρταζε την Άμωμο Σύλληψη, στη ντισκοτέκ Lanterna Azzura, όπου συχνάζουν πολλοί νεαροί, και χθες ήταν κατάμεστη με πάνω από χίλια άτομα.

«Η έξοδος της ντισκοτέκ ήταν κλειστή»

«Χορεύαμε όταν νιώσαμε μια οξεία οσμή, αρχίσαμε να τρέχουμε προς μία από τις εξόδους κινδύνου, αλλά την βρήκαμε κλειστή, οι πορτιέρηδες μας έλεγαν να γυρίσουμε πίσω», είπε ένας 16χρονος που τραυματίστηκε στο ποδοπάτημα που προκάλεσε ο πανικός. Ο νεαρός τραυματίστηκε μαζί με τη συνομήλικη φίλη του στο νοσοκομείο της Ανκόνα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του δεκάδες νεαροί έπεσαν από ένα υπερυψωμένο χώρο σ’ εκείνον που ήταν από κάτω. «Ένα άτομο πέθανε, καταπλακώθηκε από όλους τους άλλους», είπε.
Πλήθος κόσμου βρισκόταν εκείνη την ώρα στη ντισκοτέκ για τη συναυλία του Σφέρα Εμπάστα, ένας από τους διασημότερους ράπερ της Ιταλίας.

Η πυροσβεστική ανήρτησε στο λογαριασμό της στο twitter τις πρώτες δραματικές φωτογραφίες σημειώνοντας στη λεζάντα: «Άνδρες της πυροσβεστικής έσπευσαν σε μία ντισκοτέκ. Πιθανώς λόγω της ρίψης κάποιου σπρέι νεαροί ποδοπατήθηκαν μέσα στον πανικό. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και δεκάδες τραυματίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου