Τρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2018

Η Πάμελα Άντερσον θέλει να συναντήσει τον Βαρουφάκη...




Η Πάμελα Άντερσον, κάποτε ξανθιά bimbo του Baywatch, τα τελευταία χρόνια είναι κοινωνικά και πολιτικά δραστήρια και εκμεταλλεύεται την...
αναγνωρισιμότητά της για να προβάλλει τις θέσεις της.

Η ηθοποιός συμπαραστέκεται ενεργά στον Τζούλιαν Ασάνζ, δημιουργού των WikiLeaks, που είναι εδώ και χρόνια φυλακισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού, για να αποφύγει να τον συλλάβουν και να τον εξοντώσουν οι ΗΠΑ.

Η Πάμελα Άντερσον, που ζει στη Μασσαλία με τον ποδοσφαιριστή Αντίλ Ραμί, καταφέρθηκε επίσης εναντίον της "θεσμικής βίας των ελίτ" στη Γαλλία και σε όλον τον κόσμο, με αφορμή τα επεισόδια που αμαύρωσαν τις κινητοποιήσεων των "κίτρινων γιλέκων" το Σαββατοκύριακο.

"Καταφρονώ τη βία... Όμως τι είναι η βία όλων αυτών των ανθρώπων, αυτά τα πολυτελή καμένα αυτοκίνητα, σε σύγκριση με τη θεσμική βία των γαλλικών (και των παγκόσμιων) ελίτ;" έγραψε στο Twitter η τέως πρωταγωνίστρια της σειράς "Μπέιγουοτς".

“Το πραγματικό ερώτημα είναι να μάθουμε αν η ανυπακοή μπορεί να είναι εποικοδομητική” και “αν οι προοδευτικοί στη Γαλλία και στον κόσμο μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ενέργεια ώστε αντί για βία να βλέπουμε εικόνες από την οικοδόμηση ισότιμων κοινωνιών”, έγραφε επίσης η Άντερσον.

Η ίδια δρα ακτιβιστικά υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, των προσφύγων και των μεταναστών ενώ δείχνει διάθεση να ενημερωθεί από τις πιο προοδευτικές φωνές.

Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε δημοσίως ότι θέλει να συναντήσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής του κινήματος Diem25, Γιάνη Βαρουφάκη καθώς και τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς και να ενημερωθεί για την Προοδευτική Διεθνή.

Η ανακοίνωση για την ίδρυση της Προοδευτικής Διεθνούς έγινε στο Συνέδριο του Sanders Institute, φέρνοντας κοντά μια πλειάδα ακτιβιστών, διανοούμενων και πολιτικών, οι οποίοι έθεσαν επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα όπως τα εργασιακά δικαιώματα, η υγειονομική κάλυψη και η κλιματική αλλαγή.

Εκτός από τον Βαρουφάκη και τον Σάντερς, ηγείται και η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου.

Σε ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η Πάμελα Άντερσον ζητά να ενημερωθεί για το κίνημα, λέγον τας ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Μπέρνι Σάντερς πριν από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν έγινε δυνατό. Ωστόσο, όπως λέει θα επιθυμούσε να συναντηθεί μαζί του καθώς τον θεωρεί “σπουδαίο άνδρα με μεγάλη ενέργεια και καλές ιδέες”...

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου