Κυριακή, Δεκεμβρίου 16, 2018

Θέλεις να κάνεις διαδήλωση; Kάνε...




Ο Κώστας Μπακογιάννης πήρε τους δρόμους, στο κέντρο της Αθηνας (ΒΙΝΤΕΟ)...

Την εικόνα του αποκλεισμένου λόγω διαδηλώσεων κέντρου της Αθήνας, μία εβδομάδα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, καυτηριάζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, περπατώντας στη μέση του άδειου δρόμου, κοντά στο Σύνταγμα.

Ο...
Κώστας Μπακογιάννης κάνει λόγο για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και για τρεις συνθήκες που πρέπει να διέπουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας οποιασδήποτε ομάδας πολιτών.

«Εορταστικό ωράριο. Όλος ο κόσμος θέλει να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, όμως οι δρόμοι είναι κλειστοί. Η Αθήνα έχει πάθει μπλακ-άουτ. Εμείς λέμε το εξής πάρα πολύ απλό, το οποίο ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο. Θέλεις να κάνεις διαδήλωση; Κάνε. Αλλά, 1)θα παίρνεις άδεια και από τον Δήμο, 2)θα ισχύσει η αρχής της αναλογικότητας. Αν είστε λίγοι, στο πεζοδρόμιο. Περισσότεροι; Πάρτε μία λωρίδα. Εάν είστε πια τόσοι πολλοί, πάρτε όλα. 3)Όποιος κάνει ζημιές, θα είναι υπεύθυνος γι' αυτές. Ο διοργανωτής θα έχει την ευθύνη για ότι ζημιές προκαλούνται. Πρέπει να αλλάξει αυτό», λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου