Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018

ΔΕΙΤΕ LIVE το συνέδριο της ΝΔ -Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη




Αυλαία με την κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ. Με το σύνθημα «Ελλάδα, μπορούμε» υποδέχεται τους περίπου 3.000 συμμετέχοντες το 12ο συνέδριο της ΝΔ. Η "παρέμβαση" Καραμανλή - Το Σάββατο ομιλία Σαμαρά


Προεκλογικό άρωμα έχει το συνέδριο της ΝΔ, το οποίο, εφόσον επιβεβαιωθούν....
οι δημοσκοπήσεις, θα είναι το τελευταίο πριν από την επάνοδό της στην εξουσία. Ο στόχος του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του είναι αφενός να συσπειρώσει την παράταξη και να απευθυνθεί σε όσους την εγκατέλειψαν απογοητευμένοι κατά καιρούς, ζητώντας τους έτσι να επιστρέψουν τώρα.

Αφετέρου να απευθυνθεί και σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, για να μπορέσει να συγκροτήσει η ΝΔ ένα πλατύ κοινωνικό ρεύμα με συνεκτικό στοιχείο την επιθυμία να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται. Το συμβολισμό αυτό φέρουν και πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στα πάνελ των παράλληλων εκδηλώσεων και των συζητήσεων «στρογγυλής τράπεζας», με τη συμμετοχή τους να μη σηματοδοτεί απαραίτητα την ένταξή τους ή τη συνεργασία τους με τη ΝΔ, αλλά την ανταπόκριση στο προσκλητήριο του κ. Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ο καθηγητής Μάνος Ματσαγγάνης, ο διευθυντής ερευνών του διαΝΕΟσις Κυριάκος Πιερρακάκης, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, ο επιχειρηματίας Μάρκος Βερέμης και άλλοι.
Βασικό μήνυμα του προέδρου της ΝΔ αποτελεί πως το σχέδιο του κόμματός του βελτιώνει τη ζωή των Ελλήνων και αποτελείται από δέκα βασικά σημεία, με αιχμή τις νέες θέσεις εργασίας, τις φοροελαφρύνσεις, τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, τη στροφή στους νέους και την κοινωνική αλληλεγγύη. Προτάσσει, επίσης, τα τέσσερα «Α»: αξιοκρατία, αξιοπιστία, ανάπτυξη και αξιοπρέπεια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο μήνυμα του κ. Μητσοτάκη στο έντυπο καλωσόρισμα που θα μοιραστεί στους 3.000 συνέδρους και 2.000 παρατηρητές, το σχέδιο της ΝΔ:

– Επιτρέπει σε κάθε έναν από εμάς να βλέπει το σπίτι του ως χώρο ασφάλειας και θαλπωρής, και όχι σαν πηγή εξόδων και επιβαρύνσεων. Ως αληθινό περιουσιακό στοιχείο και όχι σαν βάρος.
– Δημιουργεί νέες δουλειές, καλά αμειβόμενες και σε καλές συνθήκες εργασίας, μέσα από την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία.
– Μειώνει τους φόρους και τις εισφορές, αυξάνοντας έτσι το πραγματικά διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων, και κυρίως εκείνων που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την κρίση.
– Εγγυάται την ασφάλεια κάθε πολίτη και προστατεύει το δικαίωμά του να κινείται και να εργάζεται, ο ίδιος και η οικογένειά του, χωρίς φόβο.
– Εξασφαλίζει στους νέους πρόσβαση σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, ανοικτό και ποιοτικό, μοχλό της κοινωνικής προόδου και της οικονομικής ανάπτυξης.
– Διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
– Καθιστά επιτέλους την πολιτεία σύμμαχο των πολιτών, καθώς το κράτος θα έχει στόχο να βελτιώνει την καθημερινότητά τους, να υποστηρίζει τις δραστηριότητες τους και να λογοδοτεί σε αυτούς, αντί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.
– Διασφαλίζει την κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους, ώστε κανείς να μην υποχρεώνεται να ζει σε συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας και φόβου για το μέλλον.
– Προστατεύει πραγματικά το περιβάλλον, όχι μόνον για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και ως αυτονόητη προϋπόθεση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους μας.
– Προωθεί την ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογενειακής και προσωπικής ζωής. Ώστε ο καθένας να μένει ικανοποιημένος από την καθημερινότητά του, να γίνεται περισσότερο παραγωγικός, και να βελτιώνει το επίπεδο ζωής του και την οικογενειακή ευημερία του.

Το συνέδριο της ΝΔ άνοιξε με μια σύντομη ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του και θα ηγηθεί του αγώνα της ΝΔ εν όψει των ευρωεκλογών, αφού θα είναι υποψήφιος για να «μετακομίσει» στις Βρυξέλλες. Παρέμβαση αναμένεται και από τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, ωστόσο, δεν πρόκειται να πάρει το λόγο, αλλά θα προχωρήσει σε μια σύντομη δήλωση προς τους δημοσιογράφους – όπως έπραξε το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ – στέλνοντας κι εκείνος μ’ αυτήν ένα μήνυμα ενότητας και πανστρατιάς.

Η εγκάρδια χειραψία Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη

Αντιθέτως, το λόγο στο συνέδριο θα πάρει το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ εκτός των αντιπροέδρων, του γραμματέα και άλλων κορυφαίων στελεχών το λόγο θα πάρουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά και οι δύο επίσημοι προσκεκλημένοι του συνεδρίου: ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως λένε στην οδό Πειραιώς, η παρουσία των δύο τελευταίων στο συνέδριο της ΝΔ σηματοδοτεί την απόλυτη στήριξη του ΕΛΚ και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Μαξίμου περί φυγομαχίας του κ. Μητσοτάκη από τη χθεσινή προσύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες και τη «διαμαρτυρία» του κ. Τσίπρα στον Επίτροπο Μοσκοβισί για όσα είπε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ σχετικά με τις συντάξεις και το Σκοπιανό.

Μία από τις ιδιαιτερότητες, τέλος, του συνεδρίου θα είναι το παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα ζητήματα της καθημερινότητας, τους νέους, την οικογένεια, την οδική ασφάλεια ή ακόμη και την ηλεκτροκίνηση. Το απόγευμα του Σαββάτου, μάλιστα, θα διοργανωθεί συναυλία με τους Onirama, με φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου