Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018

Νέο σκάνδαλο: To Facebook έδινε πρόσβαση σε Microsoft, Amazon, Netflix και Spotify να διαβάζουν μηνύματα χρηστών





Πριν μερικούς μήνες το Facebook μπήκε στο στόχαστρο ελεγκτικών αρχών της Ευρώπης και των ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Σήμερα έρχεται στη δημοσιότητα από τους New York Times άλλο ένα σκάνδαλο. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ έδινε πρόσβαση σε μεγάλο όγκο δεδομένων, μεταξύ των οποίων και σε μηνύματα χρηστών, σε μια σειρά από μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft, η Amazon, το Netflix και το Spotify.

Συγκεκριμένα, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο επέτρεψε στη μηχανή αναζήτησης της Microsoft να βλέπει τα ονόματα σχεδόν όλων των φίλων των χρηστών του Facebook χωρίς τη συγκατάθεσή τους,ενώ έδωσε και τη δυνατότητα σε Netflix και Spotify να διαβάζουν τα προσωπικά μηνύματα των χρηστών. Στην περίπτωση του Spotify, η εταιρεία συνδέθηκε με τα παράθυρα συνομιλίας χρηστών για να στείλει τραγούδια στους φίλους τους. Στην Amazon επέτρεψε ν’ αποκτήσει ονόματα χρηστών και πληροφορίες επικοινωνίας μέσω των φίλων τους.

Συνολικά εμπλέκονται 150 εταιρείες.

Οι συμφωνίες φαίνεται ότι περιελάμβαναν και 60 κατασκευαστές smartphones, συμπεριλαμβανομένης της Apple και της Huawei. H Apple, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μπορούσε να έχει πρόσβαση σε επαφές και καταχωρίσεις χρηστών, ακόμη κι ήταν “ιδιωτικές”. Επίσης, χωρίς να “ζητά” από τον χρήστη δεδομένα, μπορούσε να τα καταγράφει και να τα καταχωρεί.



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/texnologia/neo-skandalo-to-facebook-edine-prosvasi-se-microsoft-amazon-netflix-kai-spotify-na-diavazoyn-minymata-christon/#ixzz5a7fDgP2L

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου