Παρασκευή, Δεκεμβρίου 07, 2018

Αυτή η οφθαλμαπάτη δε θα σας δείξει αν έχετε στρες – Ωστόσο παραμένει εκπληκτική εικόνα VIRAL





Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία ομολογουμένως πολύ ωραία ψευδαίσθηση. Ωστόσο, στο ελληνικό ίντερνετ μεταφέρθηκε ως «αν βλέπετε την εικόνα να κινείται τότε έχετε στρες». Σύμφωνα με τα ellinikahoaxes.gr, δεν είναι αλήθεια.


Το είδαμε στα: fanpage.gr, tilestwra.com, newsitamea.gr, awakengr.com, nataleme.gr, oparlapipas.gr, xaftas.com, diaforetiko.gr, newsthessaloniki.gr, newshare.gr, koyzoylo.gr, athensmagazine.gr, thesecretrealtruth.blogspot.com, crete-news.gr, empisteutiko.gr, itspossible.gr, true.gr, veriotis.gr, topgloob.blogspot.com, trelokouneli.gr, face24.eu, athensmagazine.gr, meli-lithaion.blogspot.com, koitamagazine.gr, iporta.gr, izy.gr, apotis4stis5.com, idiva.gr, elpress365.eu, giortazo.gr, 1news.gr, stroumfaki.gr, viral.tvstarnews.eu, real-freenews.eu, tender.gr, xerolasnews.eu, piraeuspress.gr, psaxtiri.eu, daddy-cool.gr, besdes.gr, xaftas.com, newside.gr

Αναπαράχθηκε από μερίδα του διαδικτύου με λεζάντες όπως αυτή:

«Αυτή η εικόνα φτιάχτηκε, από ένα Ιάπωνα νευρολόγο. Όταν βλέπεις την εικόνα ακίνητη είσαι ήρεμος, όταν την βλέπεις να κινείται ελαφρά είσαι ελαφρώς στρεσαρισμένος, αν κινείται σαν καρουζελ είσαι τελείως στρεσαρισμένος».

«Αυτή η εικόνα δημιουργήθηκε από έναν Ιάπωνα καθηγητή νευρολογίας που ονομάζεται Yamamoto ο οποίος υποστηρίζει ότι όσο γρηγορότερα βλέπεις να κινείται η εικόνα, τόσο περισσότερο στρεσαρισμένος είσαι» ή «Αυτή η ακίνητη εικόνα δημιουργήθηκε από τον Ιάπωνα νευρολόγο Yamamoto που έδωσε τις παρακάτω οδηγίες:

Εάν δεν κινείται ή απλά κινείται λίγο, είστε υγιείς κι έχετε κοιμηθεί καλά.
Εάν κινείται αργά, είστε λίγο στρεσαρισμένος ή κουρασμένος
Εάν κινείται συνεχώς, είστε υπερβολικά στρεσαρισμένος και μπορεί να έχετε ψυχικά προβλήματα».

Φυσικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο

Ο ίδιος ο δημιουργός της οφθαλμαπάτης, γραφίστας και εικονογράφος, ονόματι Yurii Perepadia, από την Ουκρανία, τόνισε: «όλα όσα αναφέρονται στη λεζάντα είναι ψέμα».

«Ζωγράφισα αυτή την οπτική ψευδαίσθηση με το πρόγραμμα Adobe illustrator στις 26 Σεπτεμβρίου 2016. Για την δημιουργία χρησιμοποίησα το εφέ του Akioshi Kitaoka (ίσως ο πιο γνωστός δημιουργός του χώρου)… Ο Ιάπωνας ψυχοθεραπευτής Yamamoto Hashima δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα. Επιπρόσθετα, Yamamoto Hashima δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Γκουγκλίστε για να το διαπιστώσετε.»

Δείτε την απάντησή του στο Instagram:

Πηγή: ellinikahoaxes.gr


Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/viral/ayti-i-ofthalmapati-de-tha-sas-deixei-an-echete-stres-ostoso-paramenei-oraia-eikona/#ixzz5YvgZW5az

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου