Σάββατο, Ιανουαρίου 12, 2019

Ιστοσελίδα στην ΠΓΔΜ έγραψε τον «επικήδειο» για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»





Τον επικήδειο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» φέρει το πρωτοσέλιδο της ιστοσελίδας «Lider» της ΠΓΔΜ, η οποία αποτυπώνει μέσα από μία εικόνα τις ιστορικές αλλαγές που φέρνει η Συμφωνία των Πρεσπών και την επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει την ονομασία της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».



Αναλυτικότερα, σε ανάρτησή της με τίτλο «Εις μνήμην: Δημοκρατία της Μακεδονίας 8/09/1991 – 11/01/2018» η σκοπιανή ιστοσελίδα ρίχνει τους τίτλους τέλους στο όνομα με το οποίο είχαν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ περισσότερες από 140 χώρες, καθώς πλέον τελειώνει το «σκέτο» Μακεδονία και τη θέση του δίνει στο «Βόρεια Μακεδονία».

«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας διακήρυξε την ανεξαρτησία της στις 8 Σεπτεμβρίου του 1991 και βίωσε τον πολιτικό της θάνατο σήμερα, 11 Ιανουαρίου του 2019», αναφέρει μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα και προσθέτει:

«Με τις αλλαγές στο σύνταγμα, ο λαός της Μακεδονίας παραιτήθηκε από τη διασπορά που ζούσε πέρα ​​από τα σύνορα του κράτους».




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/istoselida-stin-pgdm-egrapse-ton-epikideio-gia-ti-dimokratia-tis-makedonias/#ixzz5cKYwlKHc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου