Παρασκευή, Ιανουαρίου 11, 2019

Η Καϊλή πιέζει...



Την επίσπευση της διαδικασίας ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων (EDIS) ζητά με ερώτησή της στην...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, τονίζοντας ότι το αδιέξοδο στην ολοκλήρωσή της, επιβαρύνει τους Ευρωπαίου καταθέτες, κυρίως σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Με την ερώτησή της, μάλιστα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ζητά να μάθει σε τι φάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του EDIS, αν εξετάζονται εναλλακτικές μορφές εγγύησης καταθέσεων και πώς θα έβλεπε η Επιτροπή το ενδεχόμενο η εγγύηση καταθέσεων να δίνεται κατευθείαν από την ΕΚΤ.

Σε δήλωσή της μάλιστα αναφέρει ότι η ασφάλεια καταθέσεων είναι οικονομικό αγαθό και απαραίτητη προϋπόθεση για οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα, για αυτό και το Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων δεν μπορεί να είναι όμηρος διαβουλεύσεων και παρελκυστικών στρατηγικών, τη στιγμή που οι κίνδυνοι παραμένουν και οι καταθέτες είναι εκτεθειμένοι.
«Αν δεν μπορεί να προχωρήσει ο EDIS, όσο δεν υπάρχει λύση, πρέπει να βρεθεί εναλλακτική και η εναλλακτική αυτή βρίσκεται μόνο στον οργανισμό που έχει πρόσβαση στην απεριόριστη ρευστότητα. Και ο οργανισμός αυτός είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα»…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου