Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019

ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ Πώς θα ήταν η ζωή σου αν ζούσες μόνιμα στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ [εικόνες]





Πως θα ήταν αν αντί για ένα απλό διαμέρισμα κάπου στο Λονδίνο, έμενες μόνιμα μέσα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ;

Αυτό σκέφτηκε και το αρχιτεκτονικό γραφείο Opposite με έδρα το Μόναχο και είπε να δημιουργήσει σχέδια που να ανταποκρίνονται στο παρακάτω ερώτημα.


Το ίδιο άλλωστε θα ήθελαν να μάθουν και όλοι όσοι δίνουν ένα υπέρογκο ποσό τον μήνα για να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο ή αναγκάζονται να ζουν μαζί με άλλους στο ίδιο διαμέρισμα, μιας και τα 1.000 ευρώ μπορεί να μην φτάνουν καν για να νοικιάσει κάποιος μία γκαρσονιέρα στην μεγαλούπολη.



Αν, λοιπόν, το Buckingham Palace κατοικούνταν, σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο εκεί θα μπορούσαν να βρουν στέγη περίπου 50.000 άνθρωποι.

Πέρα από τους γεμάτο πίνακες διαδρόμους, τις μαρμάρινες κολώνες, τα εντυπωσιακά γλυπτά και τα δεκάδες πανάκριβα και χρυσά αντικείμενα, το Buckingham Palace θα μπορούσε να έχει 775 δωμάτια και 79 μπάνια όπου μέσα εκεί θα έβρισκαν στέγη μέχρι και 50.000 άτομα.



Βέβαια σύμφωνα με το σχεδιασμό των αρχιτεκτόνων του Opposite office το παλάτι θα έπρεπε να γίνει πιο μεγάλο καθώς και να πραγματοποιηθούν μία σειρά από έργα, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερα δωμάτια, στα οποία θα ζούσαν οι κάτοικοι.



Μάλιστα στο Buckingham Palace θα χτίζονταν 8 σκάλες που θα ένωναν τα διαμερίσματα μεταξύ τους, ενώ κάθε εκατοστό του παλατιού θα χρησιμοποιούταν έξυπνα ώστε να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο εκμεταλλεύσιμος χώρος κατοίκησης.



Πάντως το μόνο έρωτημα στο οποίο δεν απαντά το αρχιτεκτονικό γραφείο ήταν πόσο θα έπρεπε να πληρώσει κάποιος για ένα δωμάτιο στο Ανάκτορο της Βασίλισσας, αν τελικά το σχέδιο υλοποιούνταν. Φαίνεται, λοιπόν, πως αυτό το ερώτημα δεν πέρασε από το μυαλό όσων έκαναν τα παράπανω σχέδια, τα οποία το πιο πιθανό είναι να μείνουν για πολύ καιρό ακόμη στο ράφι.





Φωτογραφίες: Opposite Office

Πηγή: Πώς θα ήταν η ζωή σου αν ζούσες μόνιμα στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ [εικόνες] | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου