Σάββατο, Ιανουαρίου 12, 2019

Κίτρινα Γιλέκα: Πετροπόλεμος και χημικά στην Αψίδα του Θριάμβου ΒΙΝΤΕΟ






Ένταση επικρατεί στην Αψίδα του Θριάμβου, όπου έφτασαν οι διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων, αφού έκαναν μία πορεία τριών ωρών στην γαλλική πρωτεύουσα κι ενώ πραγματοποιούν ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων.

Η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες στις πρώτες συμπλοκές που έγιναν σήμερα με τους διαδηλωτές.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια κατά της αστυνομίας που βρίσκονταν κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου, στο κέντρο του Παρισιού κι ενώ διανύουμε το ένατο Σαββατοκύριακο συνεχόμενων κινητοποιήσεων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην 11:00 σήμερα τοπική ώρα, έξω από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ έφτασαν στην Αψίδα του Θριάμβου πριν από μία ώρα.

Το ένατο σαββατοκύριακο διαδηλώσεων έρχεται λίγες ημέρες προτού ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν ανοίγει εθνικό διάλογο τριών μηνών για να κατευνάσει την οργή από τις τελευταίες βίαιες διαδηλώσεις, χωρίς, ωστόσο, να αποσύρει τις μεταρρυθμίσεις που ισχυρίζεται ότι χρειάζεται η χώρα.

Η κυβέρνηση έχει κινητοποιηήσει 80.000 αστυνομικούς σε εθνικό επίπεδο και 5.000, μόνο στο Παρίσι. Πολλοί κεντρικοί δρόμοι του Παρισιού, κοντά σε κυβερνητικά κτίρια, έχουν κλείσει, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες σε ανθρώπους στο δρόμο, αλλά και στα τραίνα που κατευθύνονται στην γαλλική πρωτεύουσα.

Τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν τους διαδηλωτές με τα κίτρινα γιλέκα να κάνουν πορεία, ξεκινώντας από το υπουργείο Οικονομίας και κατέληξαν στην Αψίδα του Θριάμβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου