Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019

Τουρκική επιχείρηση «γκρίζο Αιγαίο»: Αμφισβητούν την Ελληνική κυριαρχία στην Κω – Χάρτης-πρόκληση




Θέμα ελληνικής κυριαρχίας στην Κω θέτουν οι Τούρκοι με «βρώμικο χάρτη τους» στον
τουρκικό τύπο, ο οποίος δείχνει «ότι μέρος του νησιού είναι «μέσα» από τα 6 μίλια από τις ακτές της Τουρκίας» σε μια προσπάθεια συνεχούς αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στο Αρχιπέλαγος.


Όπως όλα δείχνουν, το τουρκικό καθεστώς έχει και άλλα σχέδια κατά της Ελλάδος.

Την «βόμβα» έριξε σε μεγάλη τουρκική εφημερίδα ο πρώην γενικός γραμματέας του


τουρκικού υπουργείου άμυνας Ε. Alb. Ümit Yalım.

«Η γη που ανήκε σε τουρκικά ιδρύματα στην Κω πωλήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, με την αιτιολόγηση ότι το νησί αυτό πέρασε από την δικαιοδοσία της Ιταλίας στην Ελλάδα μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης. Ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι αληθής και η πώληση είναι αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο ίδιος.



Ο Yalım εξήγησε στην εφημερίδα Aydınlık:

«Το δικαίωμα ιδιοκτησίας είναι εγγυημένο από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις, όπως το άρθρο 17 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που εγκρίθηκε και ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 10 Δεκεμβρίου 1948.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κατέχει ιδιοκτησία μόνος του ή με άλλους. Κανείς δεν πρέπει να στερηθεί αυθαίρετα της περιουσίας του».

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της συνθήκης για τα δικαιώματα των ανθρώπων που ανήκουν σε εθνικές, θρησκευτικές ή γλωσσικές μειονότητες, με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 1993 αναφέρεται ότι, «άτομα που ανήκουν σε μειονότητες έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν αποτελεσματικά στην οικονομική και δημόσια ζωή», συνέχισε ο ίδιος.

«Σύμφωνα με το θέμα που ενέσκηψε στην Κω με τους Τούρκους που ζουν εκεί αλλά και στη Ρόδο, εφιστούμε την προσοχή σε ότι αφορά την ακίνητη περιουσία και την Συνθήκη της Λωζάνης διότι: «Όπως είναι γνωστό, τα τουρκικά κτίσματα στην Ελλάδα που υπήρχαν ή κατασκευάστηκαν επί οθωμανικής περιόδου, πριν από το 1923 και την συνθήκη της Λωζάνης, σύμφωνα με το νομικό σύστημα, θα πρέπει να διαχειρίζονται σύμφωνα με τον οθωμανικό νόμο, τον ισλαμικό νόμο και τις διμερείς συμφωνίες. Είναι γνωστό σε αυτό το πλαίσιο, στην Κω καμία ακίνητη κληρονομιά δεν μπορεί να αποκτηθεί και δεν μπορεί να πωληθεί.

Σύμφωνα με τη Συμφωνία αυτή, όλες οι πωλήσεις και δωρεές που πραγματοποιήθηκαν σε Ρόδο και Κω, σύμφωνα με τον κανονισμό Evkaf είναι άκυρες.

Η πώληση, δωρεά, τζαμιών, ισλαμικών σχολείων, ισλαμικών ιεροδιδασκαλείων, κρηνών και νεκροταφείων αφορούν ακίνητη περιουσία της τουρκικής θρησκευτικής κοινότητας και υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Σύμφωνα με τα κριτήρια του ΕΣΔΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες οι πωλήσεις μέχρι σήμερα ήταν παράνομες και άκυρες.

Όλα τα τουρκικά κτίρια και εκτάσεις που πωλήθηκαν από την εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση, βάσει και της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων των Ηνωμένων Εθνών και την Οικουμενική Διακήρυξη και το διεθνές δίκαιο αποτελούν κατάφωρη παραβίαση», κατέληξε ο ίδιος.

Θέλουν δηλαδή οι σημερινοί νέο-οθωμανοί του Ερντογάν, παράνομα βέβαια, να εγείρουν θέμα «οθωμανικών δήθεν τουρκικών περιουσιών» σε ελληνικό έδαφος με ποιο σκοπό όμως;

Ξεχνούν οι ίδιοι τις «απαλλοτριωμένες» χιλιάδες ελληνικές περιουσίες που χάθηκαν το 1955 και 1965 στην Τουρκία, με νόμους που δεν υπήρχαν ούτε στην Αφρική;

Όλα είναι πιθανά και πολλά «συμπεράσματα» μπορούμε να εξάγουμε από τις δηλώσεις του Τούρκου πρώην γγ του τουρκικού ΥΠΑΜ με γνώση συνθηκών και λεπτομερειών.

Πληροφορίες φέρουν όμως να υπάρχει και σχέδιο σε συνεργασία Τούρκων και Σκοπιανών, οι οποίοι «τρίβουν» τα χέρια τους από ικανοποίηση με την επικείμενη αποδοχή της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας, αναφέραμε ότι πιθανόν, οι Σκοπιανοί με την ευγενή συνδρομή της «φίλης» και «συμμάχου» μας Τουρκίας, να έχουν σκοπό (μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών) να ανασύρουν στην επιφάνεια μέσω οθωμανικών αρχείων περιουσίες που ανήκουν σε Σκοπιανούς «Μακεδόνες», με απώτερο σκοπό την νομική τους διεκδίκηση σε περιοχές της Ελλάδος.

Την γνωστοποίηση αυτής της κίνησης είχε κάνει πέρυσι τέτοιο καιρό η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Şafak.

Σύμφωνα με το τότε τουρκικό δημοσίευμα, η Γενική Διεύθυνση Υποθηκοφυλακείου των Σκοπίων, με την βοήθεια της Τουρκίας θα προχωρήσει στην μετάφραση από την οθωμανική γλώσσα στην σύγχρονη σκοπιανή-σλάβικη γλώσσα των τίτλων ιδιοκτησίας της περιόδου 1842-1912, δηλαδή μέχρι την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον ελληνικό στρατό.

Όπως αναφέρεται, το θέμα αφορά περίπου 2 εκατομμύρια τίτλους ιδιοκτησίας από οθωμανικά αρχεία, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε περιοχές εκτός της σημερινής επικράτειας των Σκοπίων και που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του κρατιδίου και από Σκοπιανούς που μετοίκησαν βορειότερα κυρίως μετά τους βαλκανικούς πολέμους.

Σύμφωνα τώρα με έτερο άρθρο μας, παρά την διατυμπάνιση τόσο καιρό ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών, τα Σκόπια θα ξεφύγουν από την τουρκική τανάλια, έχουμε εντελώς αντίθετη κίνηση.

Τα Σκόπια αμέσως μετά τις Συνταγματικές αλλαγές, έτρεξαν στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι καί τους χαρίσαμε το όνομα καί θα τους βάλουμε στο ΝΑΤΟ καί θα δημιουργηθεί άξονας Τουρκίας, Αλβανίας, Σκοπίων κατά της χώρας μας με… συμμαχικό μανδύα!

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ-ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ


«Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας», ήταν η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ σε κίνηση αβρότητας μιας και οι δύο χώρες διαθέτουν άψογες σχέσεις.

Ο δε Μάθιου Νίμιτς χθες ζήτησε επιτακτικά με ανακοίνωση του από την Αθήνα να εφαρμοστεί το δυνατόν συντομότερα το Σύμφωνο των Πρεσπών.

Σε μια δήλωση που εκδόθηκε στη Νέα Υόρκη, ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς ουσιαστικά «απαιτεί» να γίνουν τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα.

Ο Νίμιτς είπε σε μια δήλωση που εξέδωσε χθες Κυριακή (20:01), στη Νέα Υόρκη, «ότι η κυβέρνηση της πΓΔΜ έκανε ότι έπρεπε και τώρα είναι σειρά της Ελλάδας να ολοκληρώσει τις απαραίτητες συνταγματικές διαδικασίες για την έναρξη ισχύος της συμφωνίας Πρεσπών».

«Περιμένω την ολοκλήρωση της διαδικασίας που απαιτείται από τη συμφωνία», λέει ο Νίμιτς παίζοντας και αυτός το δικό του ύποπτο ρόλο στην συμφωνία των Πρεσπών.

Μακάρι όμως όλα αυτά να είναι φήμες, και το σενάριο έγερσης από την Τουρκία δήθεν «οθωμανικών περιουσιών» εντός Ελλάδος να αποδειχθεί «επιστημονικής φαντασίας, όπως και αυτό της αναζήτησης μέσω οθωμανικών αρχείων περιουσιών που ανήκουν σε Σκοπιανούς «Μακεδόνες», με απώτερο σκοπό την νομική τους διεκδίκηση σε περιοχές που βρίσκονται εντός ελληνικού εδάφους.

Όμως η αιματοβαμμένη ιστορία της Μακεδονίας μας, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι εδώ και καιρό «μαζεύτηκαν πολλά κοράκια» πάνω από την χώρα μας και διεκδικούν ότι επιθυμεί το «βρώμικο μυαλό τους».
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου