Σάββατο, Ιανουαρίου 12, 2019

Ευ. Αντώναρος: Η ελευθερία της γνώμης...




...δεν επιτρέπεται ούτε να απειλείται ούτε να εκβιάζεται...

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρώην κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Καραμανλή, αναφέρεται στις...
προσπάθειες εκφοβισμού από στελέχη της ΝΔ σε βουλευτές των ΑΝΕΛ. Από χτες το βράδυ στελέχη της ΝΔ καλούν σε μαζική αποστολή απειλητικών και εκφοβιστικών μηνυμάτων σε βουλευτές των ΑΝΕΛ σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

"Η ελευθερία της γνώμης δεν επιτρέπεται σε μια ευνομούμενη δημοκρατία ούτε να απειλείται ούτε να εκβιάζεται. Όποιος επιδιώκει να επιβάλει τις απόψεις του σε οποιονδήποτε πολίτη είτε με απειλές είτε με εκφοβισμό βρίσκεται ασφαλώς έξω από τα πλαίσια λειτουργίας της συνταγματικής τάξης και, κατά την άποψη μου, παραβαίνει τις διατάξεις του ποινικού νόμου.

Είναι θλιβερό ότι καποιοι ακραίοι, βλέποντας ότι χάνουν την πολιτική μάχη στην οποία επένδυσαν, ενθαρρύνουν οπαδούς τους να στέλνουν απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές και άλλα δημόσια πρόσωπα. Δεν ομιλώ θεωρητικά.

Έχουν περιέλθει στα χέρια μου τέτοια μηνύματα τα οποία θα κρίνω εγώ αν και πότε θα δημοσιοποιήσω. Και προειδοποιώ τους επώνυμους εκβιαστές ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη γι ό,τι ενδεχομένως συμβεί στους παραλήπτες των απειλών τους.

Όπως ακέραια ευθύνη ως ηθικοί αυτουργοί φέρουν κι οι ακροδεξιοί καθοδηγητές τους στο πολιτικό παρασκήνιο που πρώτοι αυτοί εισήγαγαν στη χώρα τη μέθοδο του δικαστικού κσι νομικού εκβιασμού πολιτικών αντιπάλων τους και ακέραιων δικαστικών όταν βρέθηκαν με τη πλάτη κολλημένη στον τοίχο.

Εγώ και πολλοί άλλοι θα είμαστε συνεχψς παρόντες και δεν θα τους επιτρεψουμε να φέρουν στα ακροδεξιά μέτρα τους τη δημοκρατία που χτίσαμε στη μεταπολίτευση."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου