Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019

Γονείς «αδειάζουν» τον Μπακογιάννη...




Ο Neo έχει ενημερώσει πρώτος τους αναγνώστες του εδώ και καιρό για το γεγονός ότι ο Κώστας Μπακογιάννης, παρότι χτίζει εδώ και καιρό το προφίλ του «διακομματικού», μετέρχεται της ίδιας συνταγής διεκδικώντας τον...
δήμο Αθηναίων: το δόγμα «τάξη και ασφάλεια», που επικαλείται κάθε δεξιός που... σέβεται τον εαυτό του στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, ο Μπακογιάννης ανέφερε για τα Πατήσια και την Κυψέλη πως οι γονείς... «δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν». Ωστόσο, οι ίδιοι οιι γονείς –και συγκεκριμένα, η Ένωση Γονέων 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας- «άδειασαν» τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, πληροφορώντας τον για το ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα των Άνω Πατησίων.

«Έλλειψη πληροφόρησης; Αστοχία; Αλήθεια πάντως όχι», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους και τον καλούν να... εστιάσει στα πραγματικά προβλήματα αλλά και σε μία συζήτηση «αγκυλώσεις και φοβικές προσεγγίσεις».

Αναλυτικά, η απάντηση στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων έχει ως εξής:

«Με έκπληξη ακούσαμε σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη υποψήφιου Δήμαρχου Αθήνας, αναφορά άστοχη και απαξιωτική για την περιοχή μας κι όσους κι όσες μένουμε εδώ.

«… έχουμε φτάσει για παράδειγμα στο σημείο, στα Άνω Πατήσια τα φροντιστήρια να κλείνουν η ώρα 8 επειδή οι γονείς φοβούνται ν αφήσουν τα παιδιά τους να περπατήσουν…»
Έλλειψη πληροφόρησης; Αστοχία; Αλήθεια πάντως όχι.

Ζούμε στις γειτονιές μας και γνωρίζουμε τα προβλήματα. Τα Άνω Πατήσια ειδικά, είναι τόπος συνάντησης δικής μας και των παιδιών μας, μια περιοχή που σφύζει από ζωή.

Προβλήματα υπάρχουν και μάλιστα πολλά: η ελλιπής συντήρηση και οι αδικαιολόγητα μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών των καθαριστριών των σχολείων –ευθύνη του Δήμου-, οι αφρόντιστοι ελεύθεροι χώροι, ο πλημμελής φωτισμός των δημόσιων χώρων. Και φυσικά οι ανεπαρκέστατες κοινωνικές υποδομές του Δήμου της Αθήνας.

Ας ασχοληθεί ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος με αυτά που αποτελούν βασικές παραμέτρους της ποιότητας της καθημερινότητας μας, γονιών και μαθητόκοσμου.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο υποψήφιο, να συζητήσει με την Ένωση για τα σοβαρά, μικρά και μεγάλα ζητήματα της 5ης Δημοτικής Κοινότητας. Χωρίς αγκυλώσεις και φοβικές προσεγγίσεις.
Γιατί για μας, όσες κι όσους ενδιαφερόμαστε για το Δημόσιο σχολείο και τους Δημόσιους ελεύθερους χώρους και συμμετέχουμε ενεργά στις πλούσιες και πολύπλευρες δραστηριότητες των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, είναι ο απροκατάληπτος διάλογος και η Αλληλεγγύη αυτά που προέχουν»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου