Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2019

Πληρώνει ο δήμαρχος...




Και καλά οι μητροπολίτες που βάζουν το χέρι στο παγκάρι για το καλό της πατρίδας. Εντάξει και οι πατριωτικοί σύλλογοι, αυτοί θα κάνουν έναν χορό τις Απόκριες και θα τα βγάλουν τα έξοδα. Οι δήμαρχοι όμως; Οι δήμαρχοι από πού κι ως πού βάζουν το χέρι στο κοινό ταμείο της πόλης για να...
ναυλώσουν πούλμαν για το συλλαλητήριο της Αθήνας; Τι κιμπαριλίκια είναι αυτά με τους “μακεδονομάχους” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που οργανώνουν εκδρομές πατριωτισμού στο Σύνταγμα με έξοδα του δήμου;

Αναρωτιόταν χθες συνάδελφος στα social media εάν οι δήμαρχοι που ναυλώνουν πούλμαν για να μεταφέρουν πολίτες στο συλλαλητήριο της Κυριακής το κάνουν με χρήματα προσωπικά τους και όχι των δήμων τους.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό βρίσκεται στη Διαύγεια και στις αποφάσεις δημάρχων που δημοσιεύτηκαν το 2018, όταν και ανέβαιναν στο Διαδίκτυο οι λογαριασμοί για τα πούλμαν που ναυλώθηκαν για το προηγούμενο συλλαλητήριο των μακεδονομάχων στην Αθήνα.

“Γαλάζιοι” στη συντριπτική τους πλειονότητα αυτοδιοικητικοί που πλήρωσαν για να φωνάξουν οι φίλοι τους το όχι στο “ξεπούλημα της Μακεδονίας” και στο τέλος έστειλαν τον λογαριασμό να πληρωθεί ρεφενέ από το σύνολο των δημοτών.

Όπως για παράδειγμα ο δήμαρχος του Παγγαίου, που με τον κωδικό “Μεταφορές εν γένει” χρέωσε στις 11 Ιουλίου 2018 τους δημότες με 3.400 ευρώ, τα οποία και πλήρωσε στα ΚΤΕΛ του Νομού Καβάλας για τη μεταφορά κάποιων που αγαπούν την πατρίδα τους «λίγο εριστικά» ώστε να δώσουν δυναμικό «παρών» στο Πισοδέρι για το συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Πεντακόσια πούλμαν λένε πως θα κατεβάσουν αύριο στην Αθήνα οι δήμαρχοι και οι μητροπολίτες της βόρειας Ελλάδας, που για ακόμη μια φορά βάζουν το χέρι σε ταμεία και παγκάρια για να χρηματοδοτήσουν την κάθοδο των "μακεδονομάχων" στην πρωτεύουσα. Μαζί τους και κάποιοι δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου, που, φοβούμενοι μη και χάσουν τα ένσημα του πατριωτισμού, είπαν να βάλουν κι αυτοί δημοτική δαπάνη πούλμαν για τη διαδρομή Γλυφάδα - Σύνταγμα με επιστροφή.

Θα μου πεις, τα δύο και τρία χιλιάρικα για τα πούλμαν εκατό ανθρώπων σε πείραξαν; Η απάντηση στο ερώτημα φυσικά και δεν είναι οικονομικού περιεχομένου, αλλά ηθικού και πρωτίστως πολιτικού για τους δημάρχους που χρεώνουν τις κοινωνίες τις οποίες στο σύνολό τους εκπροσωπούν με τέτοιου είδους αποφάσεις.

Κατσάκος Πέτρος



avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου