Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2019

ΚΙΝΑΛ για Παπανδρέου: Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα!





Η επιλογή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργου Παπανδρέου, να δώσει συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», μιλώντας θετικά – σε γενικές γραμμές - για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στη δεδομένη πολιτική συγκυρία, μόνο τυχαία δεν είναι!


Με τη Φώφη Γεννηματά να έχει στυλώσει τα πόδια και να έχει εδώ και καιρό συνταχθεί με τις εθνικιστικές θέσεις της ΝΔ, με φήμες για «μπούλινγκ» όσων στελεχών θα ήθελαν να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία και… υποσχέσεις του τύπου «προφανώς θα υπάρξουν συνέπειες» για όσους διαφοροποιηθούν, είναι προφανές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θέλησε να αποστασιοποιηθεί από τη στάση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ στο συγκεκριμένο θέμα.

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου, ερωτηθείς σχετικά με προηγούμενη δήλωσή του ότι η Συμφωνία είναι «ισορροπημένη», επιβεβαιώνει πως η γνώμη του για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή και υπενθυμίζει ότι την έχει διατυπώσει «πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ». Καθίσταται σαφές με αυτό τον τρόπο ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της λύσης αυτού του χρονίζοντος εθνικού ζητήματος. Και μάλιστα, όπως ο ίδιος υπογραμμίζει στη συνέντευξή του, «εργαλειοποίηση ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα». Γι’ αυτό, προσθέτει, «αν πορευτούμε προς τις εκλογές σε ένα κλίμα διχασμού και αλληλοκατηγοριών για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μειοδότες, θα είναι καταστροφή». Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστηρίζει, επίσης, ότι χρειάζεται «ένα ευρύ μέτωπο ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τον εθνικισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη διεμήνυε ένα 24ωρο πριν τη δημοσίευση της συνέντευξης Παπανδρέου πως… δεν ανησυχεί, καθώς θεωρεί ότι τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού για τη Συμφωνία δεν συνιστούν ούτε πλήγμα, ούτε καν διαφοροποίηση από τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ! Πώς το έλεγε το ανέκδοτο με τον παρ’ ολίγο νεκρό; «Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου