Κυριακή, Φεβρουαρίου 17, 2019

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις και πολλαπλές εκλογές τον Μάιο;






Πυρετώδεις φαίνεται πως είναι οι διαβουλεύσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου για τον ορισμό της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών. Οι δύο επιλογές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι είτε να εξαντλήσει την τετραετία είτε να πάει σε πολλαπλές κάλπες τον Μάιο.


Πληροφορίες της εφημερίδας «Παραπολιτικά» αναφέρουν πως κορυφαίοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ προκρίνουν τις εθνικές εκλογές τον Μάιο ταυτόχρονα µε τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές. Ωστόσο, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να προκρίνει το σενάριο της εξάντλησης της τετραετίας, διαχωρίζοντας τις εθνικές εκλογές από τις κάλπες για την Ευρωβουλή και την Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αναλυτές και ερευνητές της κοινής γνώμης, στους οποίους «εμπιστεύεται» το Μέγαρο Μαξίµου από τη διενέργεια μυστικών δηµοσκοπήσεων έως την επιστηµονική ανάγνωση και τεκµηρίωση των κοινωνικών τάσεων, σε εµπιστευτικές συζητήσεις που είχαν µε τον ίδιο τον πρωθυπουργό τις τελευταίες ημέρες, του παρουσίασαν μια απασιόδοξη εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που υιοθετήσει το σχέδιο των τριπλών εκλογών την άνοιξη.

«Κράτα μια καλύτερη ήττα για το τέλος της τετραετίας, παρά μια συνολική συντριβή την άνοιξη», φέρεται να είναι το μήνυμα που εισέπραξε.

Τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων φέρεται να δίνουν ένα σημαντικό προβάδισμα στη ΝΔ, και μάλιστα διψήφιας διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα αρνητική φαίνεται να είναι η εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εκτιμάται πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα οριστικοποιήσει τις τελικές του αποφάσεις εντός του Μαρτίου, όταν θα έχει στα χέρια του ολοκληρωμένη εικόνα της εκλογικής απήχησης του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο της κοινωνικής βάσης με 2-3 νέες δημοσκοπήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου