Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2019

«Πόλεμος» για τη συνταγματική αναθεώρηση! Ανυπόστατα σενάρια λέει το Μαξίμου, για αυτοεξευτελισμό μιλάει η Πειραιώς
Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς για τη συνταγματική αναθεώρηση και τα όσα ακούστηκαν σήμερα στη Βουλή.


Το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωση που εξέδωσε διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν τον Γιώργο Κατρούγκαλο να έχει δηλώσει πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσουν κάποιες προτάσεις για να μην ξεπεράσουν οι ψήφοι τους 180. Απάντηση έδωσε η ΝΔ η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για αυτοεξευτελισμό.

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία από την κυβέρνηση που χαρακτηρίζει ανυπόστατα τα σενάρια της ΝΔ για αποχώρηση βουλευτών της πλειοψηφίας από τη διαδικασία.

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει πως “ η ΝΔ από την πρώτη στιγμή που άνοιξε η δημόσια συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση επιχείρησε να παίξει πολιτικά παιχνίδια και με τις παλινωδίες της θέλησε να υποβαθμίσει και να ευτελίσει την κορυφαία θεσμική διαδικασία του πολιτεύματος. Ήταν εξάλλου εκείνη που μέχρι την τελευταία στιγμή άλλαζε θέσεις για την συμμετοχή της ή μη στη διαδικασία. Τα ίδια συνεχίζει και σήμερα με την υιοθέτηση ανυπόστατων σεναρίων περί δήθεν αποχώρησης βουλευτών της πλειοψηφίας από τη διαδικασία”.Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου “ η ΝΔ επιμένει να αντιλαμβάνεται την αναθεώρηση σαν ένα παιχνίδι συναλλαγής και ανταλλαγής, απειλώντας ότι δεν θα υποστηρίξει ακόμη και ώριμες μεταρρυθμίσεις αν δεν γίνει αποδεκτό το σύνολο της νεοφιλελεύθερης ατζέντας της. Η συναίνεση δεν είναι όμως συναλλαγή¨.

“Είναι λοιπόν η τελευταία που μπορεί να παραδίδει μαθήματα σεβασμού των θεσμών στην παρούσα κυβέρνηση, η οποία από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι η παρούσα Βουλή δεσμεύει την επόμενη, όχι μόνο ως προς τα άρθρα που θα εισαχθούν προς αναθεώρηση αλλά και ως προς την κατεύθυνσή τους. Και αυτή η θέση είναι κρατούσα και στη νομική θεωρία, αλλά και σύμφωνη με τη νομολογία του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση οι τακτικισμοί και οι διαστρεβλώσεις στις οποίες αναλώνεται η ΝΔ ελάχιστα απασχολούν, καθώς και στην αναθεωρητική Βουλή θα βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας την ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου σημείωναν πως “ ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης-κουρελού δεν έχει πλέον όρια. Υπό το βάρος της αντίδρασης της ΝΔ, το Μαξίμου διέψευσε όσα είπε δημοσίως στη βουλή ο κ. Κατρούγκαλος παρουσία 20 δημοσιογράφων και των κ. Ευ. Βενιζέλου και Θοδ. Παπαθεοδώρου. Τους παραδίδουμε πλέον στηχλεύη των πολιτών. Είναι η μόνη που τους αξίζει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου