Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20, 2019

«Μπούλινγκ» σε Παπανδρέου και Ευρωσοσιαλιστές...




...από το ΚΙΝΑΛ...

Η μανία καταδίωξης από την οποία «υποφέρει» το ΚΙΝΑΛ, με το σκεπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τη διάλυση του κόμματος της Φώφης Γεννηματά, δια της απορροφήσεως στελεχών της, έχει...
ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Αυτή τη φορά, στόχος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τη θετική στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και τις υπόγειες φήμες - που διακινούνται κυρίως από το ΚΙΝΑΛ - ότι στο βάθος επιδιώκει σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η νέα αφορμή για το… «μπούλινγκ» που δέχεται ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ είναι το γεγονός ότι στις 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μία εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στην οποία θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ούντο Μπούλμαν. Στο πάνελ των ομιλητών θα είναι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση θα έχει η Λούκα Κατσέλη, ενώ θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον, στην εκδήλωση έχει προσκληθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά και η Φώφη Γεννηματά, καθώς και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Παρότι μέχρι αυτή την ώρα η Φώφη Γεννηματά δεν έχει αρνηθεί επίσημα την πρόσκληση, υπάρχουν διαρροές από τη Χαριλάου Τρικούπη ότι πρόκειται για μία εκδήλωση «στημένη» από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να εισχωρήσει δια της πλαγίας στον χώρο των Ευρωσοσιαλιστών.

Παράλληλα, γίνεται μία οργανωμένη προσπάθεια, αφενός να μην παραστεί στην εκδήλωση ο Γιώργος Παπανδρέου και, αφετέρου, μία εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών να εμφανιστεί ως… οργανωμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι έφτασε στο σημείο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συγκεκριμένα ο Λεωνίδας Γρηγοράκος να δηλώσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «δεν μπορεί να ανήκει στον ίδιο χώρο με τον Γιώργο Παπανδρέου», εάν ισχύουν τα σενάρια για «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τον Τσίπρα». Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, υποστηρίζοντας ότι «εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας, δεν κρατάμε κανέναν. Όποιος πάει σε εκδηλώσεις, οι οποίες είναι αντίθετες με το κόμμα, δεν έχει θέση στο κόμμα»!

Παρεμπιπτόντως, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ήταν εκείνος που το 2014 είχε εισηγηθεί στον Ευάγγελο Βενιζέλο να διαγράψει τον Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ…

Ηχηρή παρέμβαση από τον Παπανδρέου με πολλούς αποδέκτες

Στη φημολογία των ημερών που πότε θέλει τον Γιώργο Παπανδρέου να προτείνεται για Επίτροπος από τον ΣΥΡΙΖΑ και πότε να συμπράττει με τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, βάζοντας τέλος στα σενάρια που διακινούνται (σ.σ. ξαναλέμε) κυρίως από το ΚΙΝΑΛ…

Με τη δήλωσή του, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθαρίζει ότι ιστορική του υποχρέωση και πολιτική του ευθύνη, απέναντι στην ιστορία αλλά και στην Προοδευτική Παράταξη, είναι να συμβάλλει στην ανασυγκρότησή της, στη διατήρηση της πολιτικής της αυτονομίας και στην εκ νέου ανάδειξή της σε μια ισχυρή, πρωταγωνιστική προοδευτική δύναμη απέναντι στη συντήρηση – «είτε αυτή έχει δεξιό, είτε αριστερό μανδύα».

Πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου