Σάββατο, Φεβρουαρίου 23, 2019

Η «Ομάδα Ελπίδα» δημιουργήθηκε στη Γάζα για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο




Η ελπίδα δίνει ζωή… Ο 14χρονος Αλ – Μοατέσεν Ναμπί πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο και μάχεται με χαμόγελο, καθώς μια ομάδα ποδοσφαίρου που δημιουργήθηκε στη Γάζα για νέους με καρκίνο, του προσφέρει ελπίδα για βελτίωση της ζωής του. Η «Ομάδα Ελπίδα» δίνει την ευκαιρία σε παιδιά που έχουν όνειρα με «παρέα» την «στρογγυλή θεά» ...
να τα κυνηγήσουν, ακόμα και όταν μάχονται παράλληλα για την υγεία τους.

«Είμαι πιο ευτυχισμένος τώρα, παίζω και κάνω νέους φίλους. Μας είπαν ότι μπορούμε να παίζουμε, να αψηφούμε την ασθένεια και να την νικήσουμε», είπε ο Αλ – Ναμπί κατά την είσοδό του στο γήπεδο για προθέρμανση, δοκιμάζοντας και κάποιες ασκήσεις φυσικής ενδυνάμωσης, φορώντας την ποδοσφαιρική του φόρμα στα χρώματα του κίτρινου και του μπλε.



Η Ακαδημία των Πρωταθλητών (Champions Academy), μία από τις μεγαλύτερες σχολές ποδοσφαίρου της Γάζας, άρχισε τη σύσταση της ομάδας πριν από πέντε μήνες και τον Φεβρουάριο η «Ομάδα Ελπίδα» («Hope Team») ξεκίνησε προπονήσεις με 18 παίκτες, ηλικίας 12-17 ετών, όλοι τους διαγνωσμένοι με καρκίνο, να ανταγωνίζονται ομάδες με μη-ασθενές παίκτες στο πρωτάθλημα της Ακαδημίας.

«Όπως και τα άλλα παιδιά οπουδήποτε στη Γάζα ή στον κόσμο, έχουν φιλοδοξίες, θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές και εμείς προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε να τα καταφέρουν», είπε ο Ρατζάπ Σαραϊ, διευθύνων σύμβουλος της Champions Academy. «Οι παίκτες της “Ελπίδας” απαλλάσσονται από την καταβολή διδάκτρων και τη διδασκαλία των μαθημάτων για μία ώρα την εβδομάδα, με τις συμβουλές των γιατρών», πρόσθεσε ο ίδιος.



Η μητέρα του Aλ – Ναμπί, Σουχεϊρ Aλ – Ναμπί, είπε ότι η ομάδα ποδοσφαίρου μεταμόρφωσε τη ζωή του παιδιού της. «Ήταν συνεχώς μέσα στην κατάθλιψη και τη μοναξιά. Του αρέσει το ποδόσφαιρο και τώρα νιώθει ότι η ζωή του έχει αξία», είπε.

Στη Γάζα, τη στενή παράκτια λωρίδα που συνορεύει με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, κατοικούν περίπου δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Η φτώχεια και η ανεργία στον θύλακα είναι υψηλές.

.


Παλεύοντας με ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων, τα νοσοκομεία της Γάζας δεν είναι σε θέση να παράσχουν την κατάλληλη φροντίδα για τους ασθενείς με καρκίνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Χαλίντ Ταμπέτ, επικεφαλής ογκολόγος στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, Σίφα, δήλωσε ότι οι περισσότεροι ασθενείς με καρκίνο πρέπει να μεταφερθούν στο Ισραήλ, στη Δυτική Όχθη ή στο εξωτερικό, προκειμένου να τους παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική θεραπεία.

Το Ισραήλ και η Αίγυπτος διατηρούν, όμως, αυστηρούς ελέγχους στη διέλευση των συνόρων με τη Γάζα, η οποία διοικείται από το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς. Το τελευταίο έχει εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο από το 2008 με τον ισραηλινό στρατό. Οι ασθενείς από τη Γάζα πρέπει να υποβάλουν έτσι αίτηση για ειδική άδεια από το Ισραήλ ώστε να υποβληθούν σε θεραπεία.

.


(ΑΠΕ-ΜΠΕ)



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/sports/i-omada-elpida-dimioyrgithike-sti-gaza-gia-ta-paidia-poy-paschoyn-apo-karkino/#ixzz5gIBpnhXH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου