Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019

«Πυρά» Γκρούεφσκι κατά Ζάεφ – «Ορκιζόταν στα παιδιά του ότι δεν θα αλλάξει το όνομα της Μακεδονίας»





Ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Γκρούεφσκι, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Ζόραν Ζάεφ, κατηγορώντας τον ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών εξαπάτησε τη χώρα και τους πολίτες.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Ζάεφ ότι υπήρξε ανέντιμος. «Ο λαός νιώθει ότι τους ξεγέλασε. Σε συγκεντρώσεις, ο Ζάεφ έλεγε ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αλλάξει το όνομα της Μακεδονίας, ορκίστηκε ακόμη και στα παιδιά του. Είναι μεγάλη απάτη», δήλωσε στο σέρβικο κανάλι Pink.

«Οι έλληνες πολιτικοί είδαν μια ευκαιρία που εμφανίζεται μια φορά σε 100 χρόνια και την εκμεταλλεύτηκαν για να επιβάλουν μία δυσμενή συμφωνία», υποστήριξε και συμπλήρωσε: «Η Συμφωνία αναφέρει ότι όλη η αρχαία ιστορία σχετίζεται αποκλειστικά με την Ελλάδα και η άλλη πλευρά- εμείς- δεν έχουμε καμία σχέση με αυτή».

Ο Γκρούεφσκι αναφέρθηκε και στη διαφυγή του από τη Βόρεια Μακεδονία, μετά την καταδίκη του για διαφθορά, δηλώνοντας ότι η Σερβία δεν είχε καμία εμπλοκή σε αυτό. «Από τα Τίρανα, μέσω Μαυροβουνίου και Σερβίας, έφτασα στην Ουγγαρία. Ούγγροι διπλωμάτες παρείχαν το ταξίδι, κάτι που είναι ήδη γνωστό», είπε.



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/pyra-gkroyefski-kata-zaef-orkizotan-sta-paidia-toy-oti-den-tha-allaxei-to-onoma-tis-makedonias/#ixzz5fuxH21BO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου