Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11, 2019

Σε επιφυλακή έως τον Μάρτιο για τη γρίπη...




Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του ιού της γρίπης αλλά και των 40 θυμάτων της.

Ο τελευταίος θάνατος που...

καταγράφηκε ήταν αυτός του 33χρονου στη Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας δεν είχε εμβολιαστεί για τον ιό παρά το γεγονός ότι ήταν επιβαρυμένη η υγεία του.

Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προειδοποιούν ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι δύσκολες και ότι ακόμη και να ξεκινήσει η περίοδος ύφεσης της γρίπης θα εξακολουθεί να υπάρχει αυξημένος αριθμός περιστατικών. Αλλωστε, η εποχική γρίπη επελαύνει σε όλη την Ευρώπη. Στη Γαλλία μόνο έχουν καταγραφεί περισσότεροι από… 1.000 θάνατοι, ενώ στη γειτονική Ρουμανία ξεπέρασαν τους 100.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ανέφερε ότι σε περίπου δέκα ημέρες θα είναι γνωστό εάν η γρίπη έφτασε στο ανώτερο σημείο, επισημαίνοντας, βέβαια, ότι ακόμη και όταν υποχωρεί η γρίπη συνεχίζουν να υπάρχουν κρούσματα για αρκετές εβδομάδες.

Όσον αφορά στις αιτιάσεις για έλλειψη εμβολίων, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστήριξε ότι «50.000 δόσεις εμβολίων θα είναι στα ράφια σύντομα» λέγοντας ότι όλα τα εμβόλια αγοράστηκαν από τους πολίτες όταν έπρεπε να γίνουν (σ.σ. η περίοδος αντιγριπικού εμβολιασμού είναι το φθινόπωρο).

«Ο κόσμος δεν είναι όσο προσεκτικός θα έπρεπε»

«Τα εμβόλια που παραγγέλθηκαν βασίστηκαν στα περυσινά δεδομένα, ενω πρόβλημα αποτελεί ο περιορισμένος εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων. Ο κόσμος δεν είναι όσο προσεκτικός θα έπρεπε», δήλωσε στην ΕΡΤ η Ματίνα Παγώνη, παθολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε πως «πρέπει να προσέξουμε, να μην παίρνουν από μόνοι τους φάρμακα, να μιλούν πρώτα με τον γιατρό τους. Η έξαρση θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο. Οι υψηλού κινδύνου ομάδες έχουν χρόνο να κάνουν το εμβόλιο. Εξήντα βρίσκονται αυτοί τη στιγμή στα νοσοκομεία. Χρειάζεται ψυχραμία και να ακολουθούμε τις οδηγίες».

Την ίδια ώρα, οι φαρμακοποιοί πριν από το τέλος της εβδομάδας δεν θα μπορούν να διαθέσουν αντιγριπικά εμβόλια καθώς υπάρχει σοβαρή έλλειψη.

«Εμβόλια στα φαρμακεία της χώρας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Θεοδοσιάδης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου