Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2019

«Ικανοποίηση της ΕΕ για τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε η Μογκερίνι





Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εξέφρασε από τις Βρυξέλλες την ικανοποίηση του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ για τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Ξεκινήσαμε το σημερινό Συμβούλιο με ένα χειροκρότημα. Για μια φορά είχαμε καλά νέα που έπρεπε να τα γιορτάσουμε», είπε η Φ. Μογκερίνι, σημειώνοντας ότι όλοι οι υπουργοί εξωτερικών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και συνεχάρηκαν την ηγεσία και το λαό των δύο χωρών. Η ίδια τόνισε ότι όλοι στο Συμβούλιο εξέφρασαν την πεποίθηση πως η Συμφωνία αποτελεί θετικό οιωνό για την περιοχή και την Ευρώπη στο σύνολό της.

Η κ. Μογκερίνι προσέθεσε ότι η εξέλιξη αυτή θα έχει θετική επίδραση σε ό,τι αφορά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ, σημειώνοντας ωστόσο ότι εκτός από τη Συμφωνία, σημαντική προϋπόθεση είναι και οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της χώρας.

Η ίδια τόνισε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις, τόσο από τον πρωθυπουργό της χώρας, όσο και από τον υπουργό Εξωτερικών ότι θα επικεντρώσουν στην εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής ατζέντας. Κατέληξε λέγοντας: «Εύχομαι και πιστεύω ότι θα είναι καλό να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, από κοινού, στο Συμβούλιο του Ιουνίου».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)





Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/ikanopoiisi-tis-ee-gia-ti-thesi-se-ischy-tis-symfonias-ton-prespon-tonise-i-mogkerini/#ixzz5ftpMhnGd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου