Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2019

Eurogroup: «Προειδοποίηση» προς την Ελλάδα – Εφαρμόστε όσα έχουμε συμφωνήσει
Στα «ανοιχτά ζητήματα» που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και θεσμών αναφέρθηκε ο Ρέκκλινγκ μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Ζητήματα που όπως είπε θα κρίνουν την εκταμίευση της επιστροφής κερδών από τα ελληνικά ομόλογα.


Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ανέφερε πως στο 1 δισ. ευρώ ανέρχεται η επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά το Eurogroup σχετικά με την επόμενη εκταμίευση προς την Ελλάδα, ο Κλ. Ρέγκλινγκ απάντησε ότι το ποσό από την επιστροφή των ANFAs και SMPs δεν είναι αμελητέο και ανέρχεται περίπου σε 1 δισ. ευρώ φέτος. Τόνισε ότι η απόφαση για την εκταμίευση θα κριθεί από το επόμενο Eurogroup, στη βάση της δεύτερης έκθεσης από τους θεσμούς. Ο Κλ. Ρέγκλινγκ εξήγησε ότι υπάρχουν κάποια «ανοιχτά ζητήματα» και πως η Ελλάδα έχει μερικές εβδομάδες μπροστά της για να τα αντιμετωπίσει -ως τη δημοσίευση της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας.«Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους θεσμούς και τα ανοιχτά ζητήματα είναι συγκεκριμένα», είπε ο Κλ. Ρέγκλινγκ και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι οι ελληνικές Αρχές εργάζονται πολύ σκληρά. Όμως δεν μπορώ να σας απαντήσω σήμερα τί θα γίνει στο επόμενο Eurogroup.

Η δεύτερη έκθεση για την Ελλάδα αναμένεται να δημοσιευθεί στις 27 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου