Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2019

Ο ανάγωγος της Κυριακής: La Casa De PASOK!!! Ο ΑΝΑΓΩΓΟΣ

 



Ρε συ δεν παλεύεται αυτή η κατάσταση.

Τα 47 εκατομμύρια ευρώ έφταναν οι χρηματοδοτήσεις στο ΠΑΣΟΚ το 2000επί Σημίτη (16 δισεκατομμύρια δραχμές τότε).

Χώρια την κρατική επιχορήγηση. Η SIEMENS πάντα μέσα. Φάγανε, φάγανε, φάγανε.

Πενήντα εκατομμύρια μαύρα χρήματα σε μια μόνο χρονιά αυτοί που βάζουν φόρους που διαπομπεύουν ανθρώπους γιατί δεν κόβουν αποδείξεις, που κουνάνε το δάχτυλο με τελευταίο το δάχτυλο της Φώφης, όπου θα σκάσει η ολοκληρωτική διάλυση του παλιού ΠΑΣΟΚ.

*** Κι εγώ ο ανάγωγος ρωτώ. Βάσει ποιου νόμου δεν συλλαμβάνονται άνθρωποι που τρώνε 50 εκατομμύρια ευρώ μαύρα χρήματα τον χρόνο από αδιαφανείς πηγές που ακόμα και σήμερα δεν κατονομάζονται;



*** Όλα αυτά τα αποκάλυψε ο Τσουκάτος, δεξί χέρι του Σημίτη, αυτός ντε που πήγε το 1.000.000 μάρκα της SIEMENS στο Σημιτοπασόκ. Τρώγανε και δημοσιογράφοι που ούρλιαζαν στα κανάλια εκείνη την περίοδο. Δεν τολμώ να το πιστέψω.

Κάνει τέτοια πράγματα η αντικειμενική δημοσιογραφία; Πιπέρι στο στόμα θα μου βάλω.



*** «Αυτές οι εταιρίες συνεχίζουν να υπάρχουν και συνεχίζουν να χρηματοδοτούν κόμματα», ήταν τα ακριβή λόγια του Τσουκάτου.

Και εσύ κάτσε και ψάξε ποιος φταίει για το εδώ που φτάσαμε.

Όταν οι πολιτικοί ζουν με άπειρα μαύρα χρήματα για τα οποία δεν υπάρχει κανένας νόμος να τους κυνηγά, μην απορείς γιατί θυμώνει ο άνθρωπος και τραβάει στα άκρα τις σκέψεις του.

Όχι δεν πρόκειται κανείς να παρέμβει. Όχι αυταπάτες καλοί μου άνθρωποι!



*** Τι μου λες; Δεν φαίνεται να είναι ο Κώστας Μπακογιάννης ο μόνος από τη ΝΔ που κατεβαίνει για δήμαρχος Αθηναίων, καθώς «ψήνεται» και ο Γιώργος Βουλγαράκης. Μα ο Βουλγαράκης είναι φίλος της «Αγίας Οικογένειας».

«Παιδί μου», λέει η μάνα μου, «τον βάζουν να μαζέψει αυτούς που δεν μαζεύει το Μητσοτακέικο και μετά θα τους προσθέσουν». Πριν του φανερωθεί κανάς «αντάρτης» κατασκεύασαν έναν.

Σωστός ο μικρός.

*** Ο Βελόπουλος ανεβαίνει. Εκεί στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα φυτώριο νέων, μικρών κομμάτων περιορισμένης χρήσης. Τους δίνουν μια τηλεόραση και τους κάνουν αρχηγούς.

Πρώτα φτιάξανε τον Λεβέντη, με τον ρόλο να πάρει ψήφους από την κεντροαριστερά, για να μην πάνε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ο Βελόπουλος παίρνει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή για να μπορεί να τους προσθέσει αύριο στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί λίγο δύσκολο να κάνει συγκυβέρνηση ο Κυριάκος με τη Χρυσή Αυγή και κάτσε να δούμε αν θα υπάρχει ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές για να μπορεί ο Κυριάκος να συμπράξει με τη Φώφη. Οπότε ένας Βελόπουλος χρειάζεται.

*** Ανάγωγο με λες, χαιρέκακο δεν με λες. Μολαταύτα, όταν άκουσα ότι η ΝΔ έκοψε τον Μπογδάνο, τον έκανα «εικόνα» να κλαίει σφίγγοντας το μαξιλάρι στο κρεβάτι και να ακούγεται σαν να γρυλίζει κουτάβι που του πήραν το κόκκαλο – και ναι το ομολογώ – μια χαρά την πήρα. Δεν αντέχω τον κάθε βλάκα να φτάνει στην κορφή. Έχουν γεμίσει οι κορφές μαλάκες. Παντού.

Να το πούμε κι αυτό. Μεγάλη η έφεση του κόσμου στη μ@λ@κία. Γιατί ηλίθια τηλεόραση, παράγει ηλίθιους Έλληνες. Απομακρυνθείτε απ’ τις συσκευές σας. Άμεσος κίνδυνος αποβλάκωσης.

*** Στην Τουρκία ένας καημενούλης 75χρονος μίλησε απαξιωτικά στο καφενείο για τον Ερντογάν και τον τσάκωσαν. Μίλησες άσχημα; Τώρα θα δεις… Δικαστήριο τον πέρασαν τον άνθρωπο.

Το δικαστήριο, λοιπόν, τον καταδίκασε να διαβάσει 24 βιβλία που έχουν σχέση με τον τούρκο πρόεδρο, το Ισλάμ και την ιστορία της Τουρκίας και να παρουσιάσει μια περίληψη απ’ όλα αυτά. Θα τον περάσουν από διαγώνισμα δηλαδή. Η Δημοκρατία στα χειρότερά της. Απίστευτο κι όμως τουρκικό.

*** Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Παπάς στον Τύρναβο «σήκωσε» 140.000 ευρώ και ιερές εικόνες μεγάλης αξίας από τον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας της Φανερωμένης και έγινε… Παπατρέχας. Ο παπαδιάρης τα είχε όλα προγραμματισμένα και κανονισμένα, αφού είχε επικοινωνήσει με στελέχη της Μητρόπολης στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου για να τους γνωστοποιήσει ότι αποσχηματίζεται. Τα πήρε, τα πούλησε και ποιος ξέρει σε ποια νησιά του Ειρηνικού πίνει ανενόχλητος τους μπάφους του.

Ζει καθαρά με τη βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας.

*** Σ’ ένα συρτάρι ξεχασμένο για περισσότερο από 1,5 μήνα ήταν το «χρυσό» λαχείο που κέρδισε τα δύο εκατ. ευρώ του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου. Ο μεγάλος νικητής είχε πετάξει εκεί τα δυο λαχεία που του είχε αγοράσει η γυναίκα του. Λόγω της δουλειάς και των ταξιδιών του τα είχε… ξεχάσει. Τα βρήκε, όμως, η σύζυγός του ενώ έκανε δουλειές του σπιτιού. Ευτυχώς που η γυναίκα του, η οποία πήγε κατευθείαν στο πρακτορείο και έμαθε τα καλά νέα, δεν την έκανε για το… εξωτερικό, αφήνοντάς τον σύξυλο.

«Τα παλιά ζευγάρια αγαπιούνται ακόμα Χαρίκλεια», είπα στο γκομενάκι μου. «Εσύ τι θα ‘κανες άμα έβρισκες το λαχείο;», τη ρώτησα. «Θα την είχα κάνει» μου λέει «αγόρι μου, εσένα θα περίμενα πότε θα γυρίσεις απ’ το site; Σαΐτα θα ‘χα φύγει».

*** Είδα τον Γιώργο Παρτσαλάκη να «στολίζει» δημόσια τον Μάρκο Σεφερλήκαι δεν μου άρεσε καθόλου. Ειδικά μετά τα όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Ένας τόσο ταλαντούχος ηθοποιός με μια καριέρα μεγάλη δεν χρειαζόταν να μιλήσει με αυτά τα λόγια για συνάδελφό του ακόμα κι αν είχε δίκιο 100%. Στραβώνουν τα πράγματα στις δουλειές όλων μας, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι. Καθόλου δεν μου άρεσε. Ούτε του Σεφερλή η κίνηση, ούτε του Παρτσαλάκη τα λόγια.

*** Εκλογές τον Μάιο;;
Εκλογές τον Οκτώβριο;;
Οπότε και να είναι εκλογές, ένα θα πω:
Πολλοί θα ξεκαβαλήσουν άλογα.
Πολλά κοστούμια θα μείνουν στις κρεμάστρες.
Κι αυτό που θα προκύψει, κανείς δεν μπορεί να το φανταστεί.
Εκλογές χωρίς νικητή.
Η Ελλάδα μπαίνει σε άλλη φάση.
ΚεντροΑριστερά εναντίον Νεοχουντικών ,Δεξιοί εναντίον Ακροδεξιών,
Αριστεροί εναντίον λιγότερο Αριστερών.
Το παλιό σύστημα πεθαίνει.
Θα το θυμούνται μόνο οι τίτλοι των εγκάθετων εφημερίδων και των εγκάθετων δελτίων ειδήσεων.
Ποιος θα δει το καινούργιο τρένο της ιστορίας;;

*** Θέλουν τώρα τα μισά γλυπτά του Παρθενώνα.
Ε, όχι ρε φίλε.
Κουβέντες με τους κλέφτες της ιστορίας των λαών δεν πιάνω.
Τα γλυπτά πίσω.
Στον Παρθενώνα τους!
Μαραζώνουν εκεί, στο βρετανικό μουσείο.
Έχουμε τον ελέφαντα και μας κρατάτε τα δόντια του εκεί.
Τι λογική έχει;;

*** Δυο χουρμάδες άμα τρως τη μέρα, διαβάζω, είναι καλά.
Γιατί εγώ που τρώω μια χουρμαδιά τη μέρα, ρε π0ύστη μου, αντί να είμαι πολύ καλά έχω γίνει η χουρμαδιά η ίδια.

*** Καλό το σχέδιο για την πρώτη κατοικία.
Καλή ανάσα.
Τελικά δεν θα τραγουδήσουμε το τραγούδι του Πάριου.
Το πουλάάάάω το σπίτι.

Θα το σώώώώσω το σπίτι.
Κι όσα ζήσαμε μαζί
Κι όσα ήπιαμε μαζί.
Θα το σώώώώσω το σπίτι.
Ένας μπάφος μόνο λείπει…





Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/o-anagogos/o-anagogos-tis-kyriakis-la-casa-de-pasok/#ixzz5fnYvzPcX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου