Σάββατο, Φεβρουαρίου 16, 2019

Τσίπρας: Ιστορία γράφουν αυτοί που τολμούν VIDEO




Στη Γερμανία βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , όπου συμμετέχει στη 55η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου η οποία διεξάγεται από τη δεκαετία του ’60. Πρόκειται για τη σημαντικότερη διεθνής διάσκεψη για θέματα παγκόσμιας και περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε ομιλία στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια.


Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους, καθώς και με στελέχη των πολιτικών κομμάτων της Γερμανίας. Το βράδυ του Σαββάτου θα τιμηθεί από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, με το βραβείο «Ewald von Kleist».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε κυρίως στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του, η οποία όπως ανέφερε είχε ως σκοπό την υπέρβαση των προβλημάτων αλλά και του εθνικισμού, και από τις δύο πλευρές των συνόρων.
Έτσι τόνισε πως ήρθε η λύση των διαφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία, μετά από 27 χρόνια τοξικού περιβάλλοντος, αλλά και ανέφερε πως συνεχίζονται οι συνομιλίες με την Αλβανία, η οποία χρειάζεται την ευρωπαϊκή προοπτική για βάση των σχέσεων καλής γειτνίασης.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την Τουρκία, τονίζοντας πως ήταν ο πρώτος έλληνας πρωθυπουργός που υποδέχθηκε στην Ελλάδα Τούρκο Πρόεδρο μετά από 65 χρόνια, παρά τις δυσκολίες μεταξύ των δύο χωρών μετά το πραξικόπημα στη γειτονική χώρα το 2016. Ταυτόχρονα όμως ήταν και αυτό που δεν δέχθηκε τις τουρκικές πιέσεις στο Αιγαίο, δίνοντας έμφαση στις σχέσεις ειρήνης, αλλά και σεβασμού μεταξύ των δύο χωρών.
Τέλος ο έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως η παρέμβαση του είχε ως στόχο να επισημάνει πως οι διεθνείς σχέσεις συνεργασίας είναι απαραίτητες για την επίλυση των προβλημάτων, καθώς καμία χώρα, μεγάλη ή μικρή, δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της, όσο και αν νομίζει πως με τον απομονωτισμό θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις διεθνείς δυσκολίες.
«Η ενίσχυση της εθνικής ρητορείας και του εθνικισμού ως απάντηση σε παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις, είναι σαν να σπρώχνουμε τον τροχό της ιστορίας προς τα πίσω», είπε ο πρωθυπουργός.
Αυτή η θέση είναι επικίνδυνη, καταστροφική και “βόμβα” στα θεμέλια της ευρωπαϊκής συνοχής, τόνισε ο κ. Τσίπρας και είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με βάση τις αξίες μας.
«Θέσαμε τέλος σε μια μακροχρόνια διαφωνία 30 χρόνων με τη Βόρεια Μακεδονία μέσα από μια πολύ δύσκολη στην υλοποίηση της Συμφωνία, τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για το που μπορεί να οδηγήσει ο εθνικισμός και ο απομονωτισμό. Η Συμφωνία των Πρεσπών, είπε, είναι ότι καλύτερο για τις δύο χώρες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και την Ευρώπη», επισήμανε ο κ. Τσίπρας
«Είμαι πολύ υπερήφανος και είμαι πεπεισμένος ότι εγώ και ο Ζόραν Ζάεφ βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Η Ιστορία δεν γράφεται από εκείνους που κωλυσιεργούν, από εκείνους οι οποίοι φοβούνται και τρέμουν μπροστά στις αλλαγές. Η Ιστορία, αντιθέτως, γράφεται από εκείνους που τολμούν να επιφέρουν αλλαγές και να σταθούν, παρά τις αντιδράσεις, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.


Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/tsipras-istoria-grafon-aytoi-poy-tolmoyn/#ixzz5fhuYRjFH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου