Σάββατο, Μαρτίου 23, 2019

ΠΟΕΔΗΝ: «63χρονος πέθανε επειδή ήταν κλειστό το Κέντρο Υγείας Κατούνας»




Με τη ζωή του πλήρωσε ένας 63χρονος από την Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό των Κέντρων Υγείας, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο άτυχος άνδρας χρειάσθηκε επείγουσα ιατρική αντιμετώπιση στις 4 το πρωί, αλλά το πλησιέστερο ανοικτό Κέντρο Υγείας βρισκόταν σε απόσταση 1,5 ώρας.
Τα παιδιά του προσπάθησαν να τον μεταφέρουν στο ΚΥ Αμφιλοχίας που εφημέρευε. Ωστόσο δεν άντεξε και στα μισά της διαδρομής κατέληξε στα χέρια τους.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κατούνας είναι η αιτία του κακού. Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της κωμόπολης, το Κέντρο Υγείας δεν εφημερεύει ποτέ. Λειτουργεί μόνο πρωί και μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή. Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες είναι κλειστό.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι το Κέντρο Υγείας Κατούνας διαθέτει δύο γενικούς ιατρούς, εκ των οποίων μόνο ο ένας έχει οργανική θέση. Ο άλλος προέρχεται από Περιφερειακό Ιατρείο. Υπηρετούν επίσης δύο αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι όμως καλύπτουν και τα Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία της ευρύτερης περιοχής.

«Το υπόλοιπο προσωπικό είναι μόνο δύο νοσηλεύτριες, η μία με μετακίνηση και η άλλη με απόσπαση. Κανείς άλλος», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η κατάσταση με το συγκεκριμένο ΚΥ δεν ήταν πάντοτε έτσι. Αντιθέτως, μέχρι και τον Δεκέμβριο 2016 εφημέρευε κανονικά. Μόλις όμως συνταξιοδοτήθηκε η διευθύντρια ιατρός (τον Ιανουάριο 2017), οι εφημερίδες διεκόπησαν.

Και στο παλιό κτίριο

Ωστόσο δεν είναι αυτό το μοναδικό πρόβλημά του. Από το 2014 παραδόθηκε ολοκαίνουριο κτήριο δίπλα του για τη μετεστέγασή του, αλλά η μεταφορά δεν γίνεται εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Άλλο ένα Κέντρο Υγείας φάντασμα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της. «Εάν ήταν ανοικτό το Κέντρο Υγείας Κατούνας, υπήρχε ασθενοφόρο ίσως να ζούσε. Δεν έγινε νεκροψία, όπως όμως διέγνωσαν οι γιατροί απεβίωσε από πνευμονικό οίδημα».

φωτογραφία: katounanews.blogspot.com

iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου