Τρίτη, Μαρτίου 26, 2019

Με το βλέμμα στις εκλογές τα κανάλια...




Αν και απέχουμε δυο μήνες από τις εκλογές, στα κανάλια έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συσκέψεις για την τηλεοπτική διαχείριση της...
προεκλογικής περιόδου, αλλά και για το στήσιμο των δυο εκλογικών βραδιών.

Ο ΑΝΤ1 όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο ρεπορτάζ δεν θα βγάλει πολιτική εκπομπή… Σημειώνεται ότι η συζήτηση γινόταν για τον “Ενικό” του Χατζηνικολάου, αλλά αποφασίστηκε να μην επιβαρύνουν με επιπλέον κόστος το budget, με αποτέλεσμα το κανάλι να καλύψει τις προεκλογικές ανάγκες με έκτακτες εκπομπές που θα συντονίζουν οι παρουσιαστές του (βλ. Μπιζόγλη, Σαράφογλου κ.α).

Έτσι όλο το βάρος θα πέσει στις δυο Κυριακές των εκλογών (τοπικών και ευρωβουλής) που θα συντονίζει ο Νίκος Χατζηνικολάου. Για αυτό και στο Μαρούσι εκφράζουν την αισιοδοξία τους, θεωρώντας οτι εξαιτιας του ονόματος του Χατζηνικολάου έχουν ισχυρό προβάδισμα στον ανταγωνισμό μετά από πολλά χρόνια!

Στο OPEN το βάρος θα σηκώσει η Ελλη Στάη με την πολιτική της εκπομπή που ξεκινάει στις αρχές Απριλίου… Και φυσικά τη βραδιά των εκλογών που επίσης θα συντονίζει το πολιτικό τραπέζι του σταθμού.

Αντίστοιχα στον ALPHA με το πλήθος των εκπομπών που διαθέτει ο σταθμός θα καλύψουν τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου… Ενώ ο Αντώνης Σρόιτερ θα συντονίσει τα πολιτικά τραπέζια τις δυο Κυριακές των αναμετρήσεων.

Για το STAR που διατηρεί χαμηλό πολιτικό προφίλ, αφού δεν διαθέτει πολιτικές εκπομπές ή άλλες ενημερωτικές ζώνες, θα κινηθεί αυστηρά στο πλαίσιο που ορίζει το ΕΣΡ και θα δώσει το χρόνο που απαιτείται στα κόμματα και στους υποψήφιους… Ενώ το βάρος των εκλογικών βραδιών – εκτός απροόπτου, θα σηκώσει η διευθύντρια ενημέρωσης και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου Μάρα Ζαχαρέα.

Τέλος ο ΣΚΑΙ αν και διαθέτει ισχυρό ενημερωτικό εκτόπισμα (ειδικά απο τότε που έκλεισε το MEGA), καθώς και πλήθος εκπομπών, το πιο σημαντικό του πρόβλημα όσο πλησιάζει η έναρξη της προεκλογικής περιόδου είναι το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ! Ειναι εξαιρετικά προβληματικό το κανάλι να πορευθεί χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης στα πάνελ του και η κυβερνητική άποψη να εκφράζεται από συνεργαζόμενους βουλευτές (όπως για παράδειγμα ο Δανέλλης κ.α) ή από δημοσιογράφους της “Αυγής”! Λέγεται ότι γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το θέμα… Και μέχρι την έναρξη της προεκλογικής περιόδου να έχει βρεθεί λύση...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου