Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019

Εσείς φταίτε που σας δολοφόνησαν», λέει Αυστραλός γερουσιαστής στους Μουσουλμάνους





Η προσπάθεια να επιρριφθεί η ευθύνη για δολοφονικές επιθέσεις στα ίδια τα θύματα, από αυτόκλητους υποστηρικτές των θυτών, δεν είναι κάτι καινούργιο. Ωστόσο το θράσος Αυστραλού γερουσιαστή που, πριν καλά-καλά στεγνώσει το αίμα των 49 δολοφονημένων στο Christchurch, έσπευσε να αθωώσει τον ακροδεξιό θύτη και να κατηγορήσει τα θύματα, δεν έχει προηγούμενο.

Ο Fraser Anning έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: «Αμφισβητεί κανείς ακόμα τη σύνδεση μεταξύ της μουσουλμανικής μετανάστευσης και της βίας;» «Όπως πάντα, αριστεροί πολιτικοί και ΜΜΕ θα σπεύσουν να ισχυριστούν ότι οι αιτίες για το σημερινό επεισόδιο με πυροβολισμούς βρίσκονται στη νομοθεσία για τα όπλα ή σε όσους έχουν εθνικιστικές αντιλήψεις, αλλά αυτά είναι κλισέ ανοησίες», έγραψε ο προκλητικός γερουσιαστής. «Η αληθινή αιτία για την αιματοχυσία στους δρόμους της Νέας Ζηλανδίας σήμερα είναι το πρόγραμμα μετανάστευσης που επιτρέπει σε φανατικούς Μουσουλμάνους (σ.σ., sic) να μεταναστεύουν στη Νέα Ζηλανδία».

Στην αισχρή τοποθέτηση του Αυστραλού γερουσιαστή απάντησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Scott Morrison, ο οποίος ανέφερε ότι «οι αναφορές του γερουσιαστή Fraser Anning που επιρρίπτουν τις δολοφονικές επιθέσεις από έναν βίαιο, δεξιό, εξτρεμιστή τρομοκράτη στη Νέα Ζηλανδία στη μετανάστευση είναι αποκρουστικές. Αυτές οι απόψεις δεν έχουν θέση στην Αυστραλία, πόσο μάλλον στο κοινοβούλιό της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου