Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019

Bloomberg: «Το ΠΑΣΟΚ ερεύνησε και δεν βρήκε ίχνος στοιχείων για 12δις μαύρα του Τσουκάτου και μίζες του Ακη» Posted by netakias.com




Χαμός έχει γίνει με το δημοσίευμα του Bloomberg, για το ότι η Novartis αυτο-ερευνήθηκε και δεν βρήκε στοιχεία ότι έχει δωροδοκήσει Ελληνες πολιτικούς. Εμείς φυσικά και επιβεβαιώνουμε το άρθρο, αλλά προς τι οι «αποκαλυπτικοί τίτλοι» των Ελληνικών ΜΜΕ;


Οσο αστείο κι αν ακούγεται αυτό, στην Ελλάδα έχει γίνει πρώτο θέμα, κάτι που είναι αυτονόητο.

Αναζητήσαμε την ανάρτηση και είδαμε ότι είναι γραμμένο από δυο Ελληνες δημοσιογράφους. Αφου ξέρουν να διαβάζουν λοιπόν Ελληνικά θα θέλαμε να συμπληρώσουμε στο άρθρο τους, που πιθανώς τους διέφυγε, ότι το αν έχει δωροδοκήσει μια εταιρία, δεν το αποφασίζει, ούτε το ερευνά η εταιρία, ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε οι blogger, ούτε τα τηλεοπτικά πάνελ, αλλά η Δικαιοσύνη.

Επίσης το άρθρο πράγματι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (#διπλης) γιατί θα ήταν αστείο αν έβρισκε στοιχεία η Novartis.

Από την μέχρι σήμερα εμπειρία μας (κι εχουμε αποκαλύψει πολλά σκάνδαλα) σε καμία περίπτωση δεν έκοβαν τιμολόγια για τις μίζες. Τα λεφτά βρέθηκαν από διαδρομές χρήματος και κρυμμένα σε στικάκια κι όχι στα λογιστικά βιβλία. Φαντάζεστε τιμολόγιο που να γράφει «Η εταιρία δίνει τροχήλατη βαλίτσα με τούβλα από 500ευρωα ΦΠΑ 24% μεταφορικά 5 ευρω;»

Μπράβο στους δημοσιογράφους που έγραψαν το αυτονόητο και γέλιο στα γαλάζια ΜΜΕ που νομίζουν ότι είμαστε ιθαγενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου