Τρίτη, Μαρτίου 12, 2019

Novartis καλεί Φρουζή...




...για να την... υπερασπιστεί!...


Την ίδια ώρα που η φαρμακοβιομηχανία Novartis εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις παράνομες διαδικασίες που ακολούθησε ο πρώην αντιπρόεδρος και διευθυντής της στο σκάνδαλο που...
έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καλεί τον Κωνσταντίνο Φρουζή να την υπερασπίσει στο δικαστήριο εναντίον μιας γυναίκας που βοήθησε τις Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι.

Με συνοπτικές διαδικασίες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση της φαρμακοβιομηχανίας να παραστεί ο Κωνσταντίνος Φρουζής σε αντιδικία που έχει η εταιρεία με την πρώην γραμματέα του.

Η Novartis θα βρεθεί στις δικαστικές αίθουσες αντιμέτωπη με τη Μαρία Μαραγγέλη έπειτα από αγωγή που κατέθεσε η τελευταία εναντίον της εταιρείας, ζητώντας να επιστρέψει στην εργασία της, να κηρυχθεί άκυρη και καταχρηστική η απόλυσή της και να της δοθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ως αποζημίωση. Έτσι, η φαρμακοβιομηχανία ζητά τη συνδρομή του πρώην συνεργάτη της για να αντιμετωπίσει την επιχειρηματολογία της γυναίκας την οποία έθεσε σε αργία μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Κι όλα αυτά ενώ η Μαρία Μαραγγέλη, έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και εναντίον του πρώην προϊσταμένου της, τον οποίο και κατηγορεί ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά. Όπως έχει καταθέσει η πρώην υπάλληλος της Novartis, ο Κωνσταντίνος Φρουζής την καλούσε στο σπίτι του, όπου το μεγαλοστέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας την υποδεχόταν γυμνός και την αποκαλούσε, μάλιστα, «Koκκινοσκουφίτσα». Η πρώην γραμματέας ζητά επίσης οικονομική αποζημίωση διότι όπως καταγγέλει στην αγωγή της, κινδύνευσε να χάσει το δεύτερο γιό της, αφού ο Κωνσταντίνος Φρουζής την ανάγκαζε να εργάζεται πολλές ώρες, λίγο πριν γεννήσει.

Αποκαλύψεις

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η Μαρία Μαραγγέλη έχει αναφέρει στις ελληνικές αρχές τους τρόπους που χρησιμοποιούσε ο Κωνσταντίνος Φρουζής, κατά παράβαση των αρχών του υγιούς ανταγωνισμού, για να προωθεί τα προϊόντα της Novartis. O πρώην αντιπρόεδρος και διευθυντής της εταιρείας, υπενθυμίζεται, βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για το σκάνδαλο των φαρμάκων, καθώς κατηγορείται με διάταξη της Εισαγγελίας Διαφθοράς για ενεργητική δωροδοκία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και για χρήματα που φέρεται να έδινε σε πολιτικά πρόσωπα.

Ένα από τα (πολλά) παράδοξα της υπόθεσης είναι ότι η αγωγή Μαραγγέλη κατά Novartis αναβλήθηκε τον περασμένο μήνα για τον Οκτώβριο του 2019 κατόπιν αιτήματος του Κωνσταντίνου Φρουζή και της εταιρείας, κι αυτό ενώ οι εργατικές διαφορές πρέπει, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, να εκδικάζονται άμεσα προκειμένου ο εργαζόμενος να ικανοποιηθεί ή όχι σε εύλογο χρόνο, ούτως ώστε να αναζητήσει αλλού την επαγγελματική του αποκατάσταση.

Την ίδια ώρα, πάντως, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες για το σκάνδαλο Novartis, ενώ φαίνεται ότι βρισκόμαστε στο παρά πέντε της αποστολής κλήσεων σε πολιτικά πρόσωπα ως ύποπτα για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950. Η τύχη των προσφυγών της Μαρίας Μαραγγέλη, πρώην γραμματέως του Κωνσταντίνου Φρουζή, εξαρτάται από την πορεία της υπόθεσης, αφού στην αρχική της αγωγή επισημαίνει ότι έχει καταθέσει και στους δικηγόρους που όρισε η εταιρεία για τους εσωτερικούς ελέγχους στη φαρμακοβιομηχανία.

Τα δύο πορίσματα των Αμερικανών, τόσο του FBI όσο και του Αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφέρουν ότι η πρώην γραμματέας του Φρουζή, γνωρίζει πολλά για τις μεθόδους δωροδοκίας που ακολουθούνταν από την εταιρεία και τον Φρουζή όλες τις προηγούμενες δεκαετίες έως το 2014. Η πλευρά Φρουζή επιχειρώντας να πλήξει την αξιοπιστία της πρώην γραμματέως (μέσω του γιου του πρώην ισχυρού άνδρα της Νovartis) εναντίον της, κατηγορώντας της ότι υπεξαίρεσε χρήματα από τους λογαριασμούς του, αφού εκείνη κατείχε, όπως λέει τους ηλεκτρονικούς κωδικούς και είχε τη δυνατότητα για τη μεταφορά των λογαριασμών.

Η κυρία Μαραγγέλη έχει προσκομίσει όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ουδεμία υπεξαίρεση έχει γίνει εναντίον του πρώην αντιπροέδρου και διευθυντή της εταιρείας και του υιού του. Άλλωστε τα μέσα που χρησιμοποιούσε ο κ. Φρουζής κατά της γραμματέως του φτάνουν έως και τη χρήση πλαστών εγγράφων. Μάλιστα, παρουσίασε υπέρ του φερόμενο έγγραφο της φαρμακοβιομηχανίας με πλαστογραφημένη υπογραφή του τέως δικηγόρου της εταιρείας. Με κομμένη την ανάσα η Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθούν την προσπάθεια της Εισαγγελίας Διαφθοράς να ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη έρευνα για μια παγκόσμια υπόθεση που αγγίζει τη χώρα μας, έχει σκιάσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και φαίνεται ότι θα μας απασχολεί πολλά χρόνια ακόμα.

Πηγή: "Νέα Σελίδα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου