Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019

Ρώσοι επιστήμονες επέτυχαν εργασία αναστροφής της ροής του χρόνου σε κβαντικό υπολογιστή. Posted by olympiadaΔείτε τι έλεγε ο ΠτΔ για τις προκλήσεις αλλά και τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.
Ένα μεγάλο τεχνολογικό επίτευγμα, όχι όμως τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που μεταδίδουν κάποιες εφημερίδες, επέτυχε το ινστιτούτο φυσικής και τεχνολογίας της Μόσχας.
Ο Gordey Lesovik, επικεφαλής του Ινστιτούτου δήλωσε πως «έχουμε τεχνητά δημιουργήσει μια κατάσταση που εξελίσσεται σε ροή αντίθετη από αυτή του θερμοδυναμικού βέλους του χρόνου». Μέσω της λειτουργίας του υπολογιστή φυσικά, και όχι σε πραγματικό χώρο.

Οι τερατολογίες δηλαδή που γράφονται σε ορισμένες εφημερίδες θεωρητικά σοβαρές, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και την φύση του επιτεύγματος.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το επίτευγμα δεν είναι κολοσσιαίο. Και εδώ επιβεβαιώνεται και ο έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που έθεσε προ ημερών σε μία εκπληκτική ομιλία, τους κινδύνους και τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Αναφερόμενος ειδικά στους κβαντικούς υπολογιστές και τις δυνατότητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου