Δευτέρα, Απριλίου 22, 2019

Ευρωεκλογές 2019: Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει νίκη από το… πρώτο ημίχρονο




Στο ποδόσφαιρο λέγεται «γκολ από τα αποδυτήρια». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το λέει «νίκη από το πρώτο ημίχρονο». Όπου «πρώτο ημίχρονο» είναι οι ευρωεκλογές και η νίκη ασφαλώς η επικράτηση της ΝΔ. Με ένα αποτέλεσμα καθαρό, ούτως ώστε να μην αφήσει περιθώρια για αμφισβήτηση ως προς τον επικρατέστερο νικητή των εθνικών εκλογών, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, θα γίνουν μετά τις ευρωεκλογές και τουλάχιστον όχι ταυτόχρονα.


Αυτά τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στη Λιβαδειά, συνεχίζονται τις περιοδείες στην επαρχία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, έχει ότι στην ίδια ομιλία και γενικότερα στον πολιτικό του λόγο ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να ακυρώσει πολιτικά τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντροαριστερό χώρο και τη δημιουργία της Προοδευτικής Συμμαχίας, κλείνοντας έτσι και το μάτι στο Κίνημα Αλλαγής για λόγους που έχουν να κάνουν προφανώς με τις μετεκλογικές συνεργασίες.


Παράλληλα, κατά τον ίδιο τρόπο αποδομεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να αναδείξει την ποιοτική διαφορά του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου. Μάλιστα, στην ομιλία του στη Λιβαδειά ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε προς τούτο τις κινήσεις της Κουμουνδούρου στο πλαίσιο της Προοδευτικής Συμμαχίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «από τον Κουρουμπλή στην Κουντουρά και τον Κόκκαλη, ένας Τζουμάκας δρόμος».


Η αποστροφή, εξάλλου, του προέδρου της ΝΔ ότι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη δική του επίσκεψη στην Πάτρα ήταν «γεμάτη δηλητήριο» καταδεικνύει πως στη ΝΔ είναι πεπεισμένοι ότι ο πρωθυπουργός θα πολώσει το κλίμα και με προσωπικές επιθέσεις κατά του κ. Μητσοτάκη όσο πλησιάζουν οι κάλπες. Εκείνος, ωστόσο, δεν πρόκειται ν’ ακολουθήσει αυτό το δρόμο κι αντιθέτως στις τελευταίες ομιλίες του αναφέρεται ελάχιστα και συνήθως όχι ονομαστικά στον κ. Τσίπρα, επιλέγοντας περισσότερο να μιλήσει – όπως λέει χαρακτηριστικά – για το μέλλον και μακριά από διχαστικές λογικές.


Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος το βράδυ θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στον Alpha, αύριο θα υποδεχθεί για μία ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος θα ξεκινήσει από την Ελλάδα την καμπάνια του για τις ευρωεκλογές. Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν είναι ένα πρόσωπο που ασφαλώς αξιοποιεί η ΝΔ όχι μόνο και στη δική της προεκλογική καμπάνια για τις ευρωεκλογές, αλλά και θέλει να «αξιοποιήσει» ο κ. Μητσοτάκης μέσα από μια πιθανή συνεργασία τους προς όφελος της Ελλάδας στο μέλλον – ο μεν πρώτος ως πρωθυπουργός και ο δεύτερος ως πρόεδρος της Κομισιόν. Επίσης δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο κ. Τσίπρας επιδιώκει ν’ αποδομήσει το τελευταίο διάστημα την υποψηφιότητα Βέμπερ, αναφερόμενος με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στο στέλεχος του ΕΛΚ, όπως η κατηγορία που του απευθύνει ότι είναι «ανθέλληνας» ή «ακροδεξιός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου