Παρασκευή, Απριλίου 26, 2019

Πήγαν... χαμένοι οι τομογράφοι...Εδώ και πολλά χρόνια, μία από τις βασικές πηγές δυσλειτουργίας των δημοσίων νοσοκομείων είναι οι υπολειτουργούντες ή οι...
χαλασμένοι αξονικοί τομογράφοι. Πάντα, η προμήθεια τομογράφων ήταν μία ανοιχτή πληγή για το ΕΣΥ, καθώς πρόκειται για ιατρικά μηχανήματα πανάκριβα.

Ωστόσο, επί ΣΥΡΙΖΑ στον συγκεκριμένο τομέα έχει παραχθεί σοβαρό έργο, καθώς ακόμη και η Περιφέρεια Αττικής έχει βοηθήσει για τέτοια πανάκριβα μηχανήματα. Συν τοις άλλοις, σε προμήθειες -με εθνικούς, αλλά και με κοινοτικούς πόρους- έχει προβεί και το υπουργείο Υγείας, με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη να εγκαινιάζουν διαρκώς νέους αξονικούς τομογράφους.

Μάλιστα, χθες, ο Παύλος Πολάκης υπέγραψε και την σύμβαση για την προμήθεια άλλων 19 τέτοιων πανάκριβων μηχανημάτων, που θα αλλάξουν κατά πολύ την κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Ωστόσο, αυτή η συμφωνία-μαμούθ πήγε... χαμένη, καθώς ο ίδιος ο Πολάκης έχει φροντίσει από προχθές να βρίσκεται για... άλλα θέματα στην επικαιρότητα.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου