Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019

Νέα απάντηση Φλέσσα στην ΕΡΤ: Δεν με αφήνετε να ασκήσω το δημοκρατικό μου δικαίωμα




Απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΡΤ έδωσε η δημοσιογράφος και υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βίκυ Φλέσσα, για το κόψιμο της εκπομπής της μετά την ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης με την οποία την κατηγορεί για «υποβολιμαία και κακόπιστη» ερμηνεία της απόφασης να μην συνεχιστεί η μετάδοση της εκπομπής της.

Η δημοσιογράφος αφού επισημαίνει ότι δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλει να κόβεται εκπομπή υποψήφιου δημοσιογράφου αν και παραδέχεται ότι το ζήτημα είναι ηθικό, στη συνέχεια επικρίνει την ΕΡΤ γιατί δεν της επιτρέπει να κάνει χρήση του δημοκρατικού δικαιώματος να μεταδοθούν δύο από τις εκπομπές της στο πλαίσιο των δύο εμφανίσεων που προβλέπεται για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές σε κάθε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας.

Η ανάρτηση της Βίκυς Φλέσσα έχει ως εξής:

"Ουδείς νόμος επιβάλλει έως την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου να «κόβεται» η εκπομπή υποψήφιου δημοσιογράφου. Θα ήθελα να μού τόν γνωστοποιήσετε, αν τόν έχετε. Επιβάλλεται,όμως, για λόγους ηθικής τάξεως έναντι των υπολοίπων υποψηφίων, που δεν έχουν εξ επαγγέλματος τηλεοπτικό βήμα” τόνισε η κ. Φλέσσα στην ανακοίνωσή της.

"Ουδέποτε ζήτησα από ουδένα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπομπή μου, ενώ είμαι υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. Το άρθρο 13 του σχετικού νόμου 4255/14 παρέχει το δικαίωμα δύο εμφανίσεων σε κάθε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές.

Αυτό το οποίο ζήτησα από τη Διοίκηση της ΕΡΤ είναι να κάνω χρήση αυτού του δημοκρατικού δικαιώματος. Είναι κωμικό να θεωρείται ότι επιζητώ 2 εκπομπών δημοσιότητα έπειτα από 16 χρόνια συνεχούς τηλεοπτικής παρουσίας με προσήλωση ΣΤΑ ΑΚΡΑ.

Τους 9 καλεσμένους μου σκέπτομαι, τις εκπομπές που έχουν μαγνητοσκοπηθεί, τους πόρους της ΕΡΤ που έχουν διατεθεί και τους συναδέλφους που έχουν εργαστεί για αυτές. Γι ´αυτό και ερώτησα επανειλημμένως τη Διοίκηση τί θα γίνουν οι εκπομπές μετά τις Ευρωεκλογές. Δέσμευση ότι θα προβληθούν δεν έλαβα".

Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι δεν σχολιάζει τα επίθετα «υποβολιμαία» και «κακόπιστη» "για την δικαιολογημένη αγωνία μου τί θα γίνει με τους 9 ανθρώπους που τίμησαν την ΕΡΤ και ήλθαν στην εκπομπή μου, καθώς και με τις φίλες και τους φίλους που τήν παρακολουθούν”. "Αν επέστρεφα τους χαρακτηρισμούς αυτούς σε εσάς, που διαστρεβλώνετε την ενημερωτική ανάρτησή μου στη σελίδα της εκπομπής μου, θα προσέβαλα όλες και όλους τους συναδέλφους της ΕΡΤ που μοχθούν εκεί-ναι, υπάρχουν, και είναι πολλές και πολλοί”. Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ κλείνει την απάντησή της με μία ευχή:

"Η ΕΡΤ της καρδιάς μας σύντομα να εμπνεύσει τον σεβασμό που αξίζει να έχει η δημόσια τηλεόραση της πατρίδας μας".



Η ανακοίνωση της ΕΡΤ που προηγήθηκε

«Είναι αυτονόητο ότι όσοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ –είτε ανήκουν στο τακτικό προσωπικό της, είτε είναι εξωτερικοί συνεργάτες– έχουν επίσημα ανακοινωθεί ως υποψήφιοι στις ευρωεκλογές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν μπορούν να παρουσιάζουν εκπομπή, βάσει των όσων προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Αυτό ακριβώς συνέβη μεταξύ άλλων και με τους κ.κ. Αρβανίτη, Μπούρα και Φλέσσα.

Η ΕΡΤ ευχήθηκε και εύχεται καλή επιτυχία στους δημοσιογράφους της που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι / υποψήφιες στις εκλογές. Όπως κάθε άλλος υποψήφιος, θα φιλοξενούνται και αυτοί /αυτές σε εκπομπές της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον νόμο και γενικότερα τους κανόνες για τη διαφύλαξη της πολιτικής πολυφωνίας. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι υποβολιμαία και κακόπιστη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου