Σάββατο, Απριλίου 20, 2019

«Η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο..




...όπως αυτό ισχύει», η απάντηση εκπροσώπου ΥΠΕΞ σε προκλητικές δηλώσεις Τούρκου υπουργού Άμυνας...
Μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αφιστάμενη από...
συνεχείς αδιέξοδες προκλήσεις, στέλνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Αμύνης Χουλουσί Ακάρ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς διαμηνύει πως «η έγερση ανάλογων ζητημάτων από την τουρκική πλευρά, τη στιγμή μάλιστα που απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που μια κυρίαρχη χώρα ασκήσει ένα νόμιμο και κυριαρχικό δικαίωμα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο, δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο σχέσεων που η Ελλάδα, ως δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα, επιθυμεί να καλλιεργήσει με όλες τις γειτονικές της χώρες».

Ο κ. Γεννηματάς τονίζει πως «εφόσον η Τουρκία δηλώνει ότι σέβεται την καλή γειτονία, ας μάθει να σέβεται και το διεθνές δίκαιο όπως αυτό ισχύει και όχι όπως εκείνη αυθαίρετα το ερμηνεύει. Υπογραμμίζει πως η Τουρκία οφείλει να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αφιστάμενη από συνεχείς αδιέξοδες προκλήσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου