Τετάρτη, Απριλίου 24, 2019

Δούρου για Μάνδρα και Μάτι: Υπάρχει ένα συναίσθημα θλίψης που δε νομίζω να με αφήσει ποτέ «Δεν περιγράφεται με λόγια»





Στις τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι, που άφησαν πίσω τους 123 νεκρούς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο Euronews, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

«Υπάρχει ένα συνεχές συναίσθημα θλίψης που δεν μ’ άφησε και δεν νομίζω να με αφήσει ποτέ. Δεν περιγράφεται με λόγια», είπε χαρακτηριστικά η κ. Δούρου, ενώ μίλησε και για «την προσπάθεια», όπως είπε, του κ. Μητσοτάκη και των συνυποψηφίων της «να εκμεταλλευτούν τους θανάτους και την καταστροφή προκειμένου να φέρουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στην κάλπη».

Παράλληλα, η περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε τον προβληματισμό της για τον θεσμό της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

«Εγώ ασχολούμαι με τα κοινά, με τίμησαν οι συμπολίτες μου να γίνω περιφερειάρχης, το πρόβλημά μου δεν είναι να γαντζωθώ στην καρέκλα. Το πρόβλημά μου είναι ότι θα είναι επικίνδυνο όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι τυμβωρύχησαν επί των νεκρών, να πάρουν τα ηνία των ζωών μας στα χέρια τους», σημείωσε η Ρένα Δούρου, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη προβοκάτσια σε βάρος της με τα χλευαστικά ομαδικά μηνύματα που στάλθηκαν από δήθεν λογαριασμό της στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής, τονίζοντας «Αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν αυτό είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα».

Σε ερώτηση τι μπορεί να κάνει ο εκάστοτε περιφερειάρχης ώστε να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να συμβεί ξανά παρόμοια τραγωδία, η περιφερειάρχης απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν είναι δουλειά του περιφερειάρχη. Αυτό είναι δουλειά της εκάστοτε εθνικής κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό συμβάλλαμε στον εθνικό διάλογο με συγκεκριμένες προτάσεις για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της πολιτικής προστασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου