Τρίτη, Απριλίου 23, 2019

Λυκουρέζος στον ΣΚΑΪ: Επιμένω στην αγωγή μου κατά της Παπακώστα ΒΙΝΤΕΟ





Την απόφασή του να επιμείνει στην αγωγή του κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, παρά τη διορθωτική δήλωσή της.

«Χθες κατέθεσα αγωγή… Παρεβίασε κατά τρόπο βάναυσο άρθρο πρόσφατου νόμου, ο οποίος απαγορεύει και θεωρεί παράνομο σε κρατικούς φορείς να εκφράζονται κατά αυτό το δυσμενή τρόπο σε περιπτώσεις κατηγορουμένων πριν την αμετάκλητη (απόφαση)» σημείωσε ο ποινικολόγος και δικηγόρος, λίγες ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερρος με περιοριστικούς όρους.«Θα επιμείνω για να δει πως ήταν ατυχέστατη, και ουσιαστικά το αρχικό κείμενο παραμένει με απόλυτη σαφήνεια κατά τρόπον βάναυσο» σχολίασε ο κ. Λυκουρέζος.


Ερωτηθείς σχετικά, ο δικηγόρος επισήμανε ότι «αναμφισβήτητα ορισμένοι κύκλοι προσπάθησαν να δώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά στην υπόθεση. «Δεν με αφόρα το θέμα της μαφίας κακώς συνδέθηκε το όνομα μου με αυτή την ιστορία» ξεκαθάρισε δε.

«Έχω απολυτή εμπιστοσύνη στους κριτές μου. Παραμένω στη μαχομένη δικηγορία. Είχα μεγάλο κύμα υποστήριξης συμπαράστασης κάτι που με συνεκίνησε και με ευχαρίστησε» κατέληξε.


Κατηγορηματικός ότι «δεν με αφορά η "μαφία των φυλακών"» καθώς, όπως είπε, «κακώς συνδέθηκε το όνομά μου με αυτή την ιστορία» εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την απόφαση ανακριτή-εισαγγελέα να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους μετά την πολύωρη απολογία του για την υπόθεση.

Ο ίδιος δήλωσε «νιωθω ικανοποίηση που σε αυτό το στάδιο ξεπεράστηκαν τα εμπόδια» ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» (Οικονόμου-Αναστασοπούλου) είπε ότι «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους κριτές μου και θα αποδειχθεί σύντομα».

Ο κ. Λυκουρέζος εκτίμησε, επίσης, ότι «αναμφισβήτητα προσπάθησαν να δώσουν πολιτική χροιά στην υπόθεση».

Παράλληλα σημείωσε ότι «εφόσον υπάρξουν ονόματα (σ.σ. που τον ενέπλεξαν στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών») θα τα πω».

«Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει η δικηγορία, θα επιστρέψω στη μάχιμη δικηγορία» συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο δικηγόρος ρωτήθηκε και για την αναδίπλωση που επιχείρησε η Κατερίνα Παπακώστα μετά την «καταδίκη» για το πρόσωπό του ως μέλος «κυκλώματος» και απάντησε ότι «η αναδίπλωση ήταν ατυχέστατη» κάνοντας λόγο για «βάναυση» παραβίαση του νόμου που απαγορεύσει την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους...

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Δευτέρας μετά την πολύωρη απολογία του. Στον δικηγόρο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενώ κατέβαλε και εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ.

Η κόρη του, Μαρία-Ελένη, στο άκουσμα της απόφασης, ξέσπασε σε κλάματα και έπεσε στην αγκαλιά του. Οι συγγενείς και οι συνεργάτες του τον αγκάλιαζαν.

Με απαγόρευση εξόδου αφέθηκε ελευθερος και ο έτερος δικηγόρος, Θεόδωρος Παναγόπουλος.


Σε δήλωσή του, ο κ. Θρασύβουλος Κονταξής, συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ανέφερε: «Επειδή λείπει η έννοια του γεγονότος από αυτή την υπόθεση, αλλά τα χρονικά περιθώρια που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ασφυκτικά, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία, που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε καμία εμπλοκή με την υπόθεση».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου