Δευτέρα, Μαΐου 20, 2019

Ευρωεκλογές 2019 – Μητσοτάκης στα Χανιά: Να κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στο λαϊκισμό BINTEO





ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Πολιτική αλλαγή την 26η Μαΐου, με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ζήτησε από το λιμάνι των Χανίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι στόχο έχει να ενώσει τους Έλληνες κι όχι να τους διχάσει, ενώ έκανε αναφορά και στον πατέρα του, τονίζοντας πως θα ήταν περήφανος αν σήμερα έβλεπε το λαό του τόπου του. Στόχος είναι να γίνει η Κρήτη «γαλάζια», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας ....
από τους πολίτες να βοηθήσουν με την ψήφο τους τη ΝΔ να επικρατήσει στο νησί και συνολικά στην Ελλάδα και να κερδηθεί η μάχη απέναντι στο λαϊκισμό.

Αναφορά έκανε και στον Ελευθέριο Βενιζέλο, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη να διδαχθεί από τον εθνάρχη, από την τόλμη στην πολιτική του και τις ιδέες του». Πρόσθεσε δε ότι «ι εθνικός διχασμός ήταν πάντα ο μεγάλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως είναι και ο δικός μου αντίπαλος».



Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε πάντως προσωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «παριστάνει το παιδί του λαού» και πως ηγείται της χειρότερης κυβέρνησης μετά τη Μεταπολίτευση. Αναλύοντας δε τους άξονες του προγράμματος της ΝΔ, επέμεινε στους λιγότερους φόρους και τις εισφορές και τις περισσότερες επενδύσεις, για καλά αμειβόμενες δουλειές. Επίσης, για υγεία για όλους και δημόσια παιδεία που θα δίνει, όπως είπε, τα εφόδια στα παιδιά για να βρίσκουν δουλειά.

Αναλυτικά, υποστήριξε ότι το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει χαμηλό εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9%, αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, δωρεάν πρόσβαση σε παιδικό σταθμό για όλα τα παιδιά και εφάπαξ 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται. Επίσης, δεσμεύτηκε για τη διατήρηση του αφορολόγητου, ενώ ειδικά για την Κρήτη επέκρινε τις εξαγγελίες Σπίρτζη για το Βόρειο Οδικό Άξονα, συγκρίνοντάς τες με το Μετρό Θεσσαλονίκης, τους μουσαμάδες του και τα ακίνητα βαγόνια.


Συνοψίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι οι ευρωεκλογές «έχουν βάρος πολιτικό και διάσταση εθνική και γι’ αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια για αβασάνιστες επιλογές», προσθέτοντας πως δεν χρειάζεται απλώς ένα μήνυμα διαμαρτυρίας ή συμπάθειας ούτε ίσες αποστάσεις και πειράματα. «Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα, την ενότητα ή το διχασμό. Επιλέγουμε ποια Ελλάδα θέλουμε», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο. Για το λόγο αυτό, κάλεσε τους νέους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ενώ απηύθυνε νέο προσκλητήριο προς παλιούς ψηφοφόρους της ΝΔ να επιστρέψουν «στο σπίτι τους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου