Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019

Ευκαιρία για «επαναπατρισμό» των αναποφάσιστων...




...βλέπουν στο Μαξίμου...

Θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο παρά πέντε, να μειώσει σημαντικά τη διαφορά με τη ΝΔ ώστε να υποστηρίξει το αφήγημα μιας νέας νίκης στις εθνικές κάλπες ή η...

γαλάζια παράταξη εξακολουθεί να διεκδικεί μια “καθαρή νίκη” όπως ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει τους επιτελείς του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου που έχουν κινητοποιήσει τον μηχανισμό σε όλη την Ελλάδα εδώ και αρκετές εβδομάδες. Κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που μίλησαν στο newpost.gr, εκτιμούσαν πως οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός έχουν σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερη δυναμική και παλμό σε σχέση και με τον Σεπτέμβριο του 2015.

Με γνώμονα την ικανοποιητική προσέλευση του κόσμου με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς θα συνεχίσει ο Αλεξης Τσίπρας μέχρι και την επόμενη Παρασκευή τις περιοδείες του. Σύμφωνα με πληροφορίες, με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει την Πέμπτη στη Λαμία και την Παρασκευή θα περιοδεύσει σε Καρδίτσα και Τρίκαλα. Η επόμενη ανοιχτή συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο στην Κοζάνη, ενώ την Κυριακή αναμένεται, αν δεν αλλάξει κάτι, να βρεθεί στο λιμάνι του Πειραιά. Την τελευταία εβδομάδα ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει να επισκεφτεί το Αγρίνιο, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη το Ηράκλειο. Στις 24 Μαΐου, την προπαραμονή των εκλογών, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα.

Το βασικό δίλημμα των εκλογών "την Ελλάδα των πολλών που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην Ελλάδα των ελίτ που εκφράζει η ΝΔ” έβαλε και χθες ο Αλέξης Τσίπρας από το Αιγάλεω εκμεταλλευόμενος τις τελευταίες αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο για τον “ψυκτικό από το Περιστέρι”, όσο και για τη δημόσια υγεία και τη συνεργασία με ιδιώτες.

“Δεν σας ξέρει, δεν τον ενδιαφέρει να σας μάθει” τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σε μια προσπάθεια να κόψει οποιοδήποτε δεσμό του προέδρου της ΝΔ με τον λαϊκό κόσμο, που το 2015 είχε στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως “στις λαϊκές γειτονιές οι άνθρωποι για αυτόν είναι απλοί αριθμοί σε λογιστικά φύλλα”.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και για το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε πως “είναι καλό το deal με τους μεγαλοϊδιοκτήτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, αλλά όχι στις πλάτες των Έλληνων φορολογούμενων κ. Μητσοτάκη”. Ο Άλεξης Τσίπρας από το Αιγάλεω επιχείρησε να “αποκαλύψει” και σε αυτόν τον τομέα το πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ που δεν είναι άλλο από το να νοικιάζουν, για παράδειγμα, όπως είπε, τα δημόσια νοσοκομεία μαγνητικούς τομογράφους από ιδιώτες.

Οι στοχευμένες τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελούν μια στρατηγική του Μαξίμου, αφού στην Ηρώδου Αττικού είναι πεπεισμένοι πως ο πρόεδρος της ΝΔ με τις νεοφιλελεύθερες τοποθετήσεις του, όπως τις χαρακτηρίζουν, θα ξαναφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ τον αναποφάσιστο κόσμο που είχε απομακρυνθεί από το 2015 και μετά απο το κόμμα.

Ο πρωθυπουργός σήμερα αναμένεται, εκτός απροόπτου, να βρεθεί και στην Ολομέλεια της Βουλής αφού στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδείξει το πακέτο των φοροελαφρύνσων που εξήγγειλε από το Ζάππειο, αλλά και τις ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις σε ταμεία, εφορίες και δήμους. Η απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που περιοδεύει στη Λάρισα, αναμένεται να σχολιαστεί, όπως και η αντίφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγγέλλει τα μέτρα φοροελαφρύνσεων, αλλά να τα ψηφίζει...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου