Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019

Σεισμός στην Ηλεία: «Δεν αποκλείεται να είναι προσεισμοί» – Σε επιφυλακή για το μπαράζ των Ρίχτερ!




BINTEO

Έντονη η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Τη νύχτα καταγράφηκαν 12 δονήσεις. Τι λένε οι σεισμολόγοι για την εξέλιξη του φαινομένου...

«Χορεύοντας» με τα Ρίχτερ πέρασε μία ακόμα νύχτα η Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα η περιοχή της Ηλείας, καθώς από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.... μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης (σήμερα), οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κατέγραψαν περισσότερες από 12 σεισμικές δονήσεις.

Οι ισχυρότερες από αυτές ήταν της τάξης των 3,6 , 3,3 και 3.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκαν στις 02.41′ , 02.23΄και 01.26′ αντίστοιχα με επίκεντρο την περιοχή της Ηλείας. Καταγράφηκαν και δεκάδες άλλοι σεισμοί μεγέθους από 2.0 έως 2.9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Δεν αποκλείεται να είναι προσεισμοί

Ο σεισµολόγος και µέλος της επιτροπής εκτίµησης σεισµικού κινδύνου, Γεράσιµος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στο facebook επισημαίνει ότι «δεν αποκλείεται να είναι προσεισμοί».


«Η ανάλυση των καταγραφών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στην εξελισσόμενη από τις 3-5-2019 σεισμική δράση στην Ηλεία, στον κόλπο της Σκαφιδιάς, και επίσης στην περιοχή της Ανδραβίδας το τελευταίο 48ωρο, δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τη φύση της σεισμικής ακολουθίας. Μέσα στα ενδεχόμενα βρίσκεται και η περίπτωση των προσεισμών, οπότε προκύπτει η ανάγκη της συνεχούς ανάλυσης και αξιολόγησης» αναφέρει.
Γεράσιμος Χουλιάρας: Χρειάζεται ψυχραιμία για τους σεισμούς

Από την άλλη ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, συνιστά στους κατοίκους ψυχραιμία και εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Για την καλύτερη καταγραφή της σεισµικής ακολουθίας, όπως ενηµέρωσε µε ανάρτηση στο Facebook, το Γεωδυναµικό Ινστιτούτο προχωρά σε εγκατάσταση σεισµολογικού δικτύου στην περιοχή της πρόσφατης σεισµικής δραστηριότητας στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου