Τετάρτη, Μαΐου 22, 2019

Μητσοτάκης: Με κυβερνητική ανοχή ο «Ρουβίκωνας» εκβιάζει την Ελλάδα ΒΙΝΤΕΟ





Με κυβέρνηση ΝΔ θα γίνουν αλλαγές στον ποινικό κώδικα και θα δοθεί πολιτικά κάλυψη στην Αστυνομία ώστε να αντιμετωπισθούν φαινόμενα όπως η επίθεση στην Βουλή, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως δεν είναι δυνατόν ο φρούραχος να παραμένει στην θέση του.


Την πεποίθηση πως ο «Ρουβίκωνας» δρα με την «ανοχή της κυβέρνησης» και κατ’ αυτόν τον τρόπο του δίνεται η δυνατότητα να εκβιάσει την ελληνική πολιτεία προς όφελος του Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ημέρα μετά την επίθεση των αντιεξουσιαστών στην Βουλή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως δεν είναι δυνατόν 30 έως 100 «τραμπούκοι» να εκβιάζουν την ελληνική δημοκρατία, συμπαραστεκόμενοι σε έναν καταδικασμένο δολοφόνο ο οποίος ουδέποτε διατύπωσε μετάνοια για τις τρομοκρατικές ενέργειες της «17 Νοέμβρη».

Υπογράμμισε ότι υπάρχουν ευθύνες για την αδράνεια στην φύλαξη της Βουλής, αναφέροντας πως δεν είναι δυνατόν να μην έχει αποπεμφθεί ο φρούραρχος, ενώ άφησε αιχμές για ακατανόητη επίδειξη ανοχής απέναντι σε ορισμένα φαινόμενα ανομίας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό News 24/7 ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε πως με κυβέρνηση ΝΔ θα γίνουν τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα και η Αστυνομία θα αποκτήσει «απόλυτη πολιτική κάλυψη» ώστε να αντιμετωπίσει τέτοιες ενέργειες, υπονοώντας πως σήμερα μπαίνουν πολιτικά εμπόδια στην πάταξη του «Ρουβίκωνα».

Προανήγγειλε επίσης την πρόσληψη 1.500 αστυνομικών, που θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα στις ομάδες ταχείας επέμβασης ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, η οποία θα ανασυσταθεί.

Επαναβεβαίωσε επίσης πως την «πρώτη μέρα» θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, ώστε ο χώρος των ΑΕΙ να δοθεί εκ νέου σε φοιτητές και καθηγητές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευκρίνισε πάντως πως η αστυνόμευση και η πάταξη της εγκληματικότητας σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια είναι μόνον μία πτυχή της λύσης.

Η κύρια πηγή αλλαγής, είπε, θα είναι η γενικότερη αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, με αναπτυξιακά έργα που θα δώσουν νέα πνοή στην περιοχή, επιτρέποντας οφέλη τόσο για τους κατοίκους όσο και για τον τουρισμό.

Εφικτή σε έναν χρόνο η ανάπτυξη 4%

Στρεφόμενος στο μέτωπο της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος πως με κυβέρνηση ΝΔ η οικονομία θα πετύχει εντός ενός έτους ρυθμούς ανάπτυξης του 4%, έναντι του περίπου 2% που καταγράφεται σήμερα.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν στηρίζει ουσιαστικά την ανάπτυξη κι ότι «εχθρεύεται την έννοια της ιδιωτικής επένδυσης», με συνέπεια να αδυνατεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για οργανικά ταχύτερη ανάκαμψη μετά την κρίση.

Σε αντίθεση με την λογική, η ΝΔ προτείνει στοχευμένες φοροελαφρύσεις που θα υποστηρίξουν την μεσαία τάξη και συνάμα θα συμβάλουν στην ανάταση της οικονομική δραστηριότητας.

Διευκρίνισε πως τα μέτρα που προτείνει είναι συμβατά με τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει δεχτεί η χώρα μας, όμως επανέλαβε ότι θα διεκδικήσει χαλάρωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από τους ευρωπαίους εταίρους.

Τέλος στην απλή αναλογική

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε επίσης ότι εάν εκλεγεί πρωθυπουργός θα καταργήσει «αμέσως» στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που έχει νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα εφαρμοστεί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και στις μεθεπόμενες βουλευτικές.

Υποστήριξε πως θα προτείνει εκλογικό νόμο ο οποίος θα είναι δίκαιος και θα εξασφαλίζει και κυβερνησιμότητα.





Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/404680/mitsotakis-me-kuvernitiki-anohi-o-rouvikonas-ekviazei-tin-ellada/#ixzz5odoM9yZ2
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου