Δευτέρα, Μαΐου 27, 2019

Προβάδισμα για την Λεπέν...




...έναντι του Μακρόν στη Γαλλία.
-Γερμανία: Ελεύθερη πτώση Μέρκελ και Σοσιαλδημοκράτες
-Ισπανία: Προηγούνται οι Σοσιαλιστές - Εντός Ευρωβουλής το ακροδέξιο Vox...

Πρωτιά για το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» της Μαρί Λεπέν με 24,2% δίνει το exit poll στη Γαλλία, έναντι...

22,4% του κόμματος LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Elabe.

Παρόμοια ποσοστά (24% και 22,5%) δίνει και το IFOP. Εφόσον επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη, ο Εθνικός Συναγερμός θα αποσπάσει 24 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έναντι 23 εδρών για το κόμμα του Γάλλου προέδρου.

Στην τρίτη θέση έρχονται οι Πράσινοι, με ποσοστό περίπου 13%.

Η διαφορά επιβεβαιώνει τη σκληρή μάχη μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών.

Γερμανία

ημαντικές απώλειες για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού δείχνει η πρώτη πρόγνωση αποτελέσματος των ευρωεκλογώ, με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) να συγκεντρώνει ποσοστό 28%, με μεγάλες απώλειες 7,3 μονάδων από τις προηγούμενες ευρωεκλογές, και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα να καταγράφει απώλειες 11,8 μονάδων και να περιορίζεται στο 15,5%.

Μεγάλοι κερδισμένοι φαίνεται ότι θα είναι οι Πράσινοι, οι οποίοι συγκεντρώνουν 22% (+11,3 από το 2014). Η Αριστερά κερδίζει το 5,5% των ψήφων, με πτώση 1,9%, το ίδιο και οι Φιλελεύθεροι (FDP), οι οποίοι όμως ενισχύθηκαν κατά 2,1%, ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει 10,5% (+3,4% από το 2014).


Η συμμετοχή των ψηφοφόρων έφθασε το 59% (48,1% το 2014).

Τα αποτελέσματα στις τοπικές εκλογές στη Βρέμη

Σύμφωνα με τα exit polls για τις τοπικές εκλογές στη Βρέμη, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ κερδίζουν το 25,5% των ψήφων στις εκλογές στο κρατίδιο της Βρέμης. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκεντρώνουν το 24,5%, οι Πράσινοι 18% (+2,9), η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 7% (+1,5), οι Ελεύθεροι Δημοκράτες 6% (-0,6) και η Αριστερά 12%.




Οι σοσιαλδημοκράτες καταγράφουν απώλειες 8,3% από τις προηγούμενες εκλογές και για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες πέφτει στη δεύτερη θέση στις κρατιδιακές εκλογές της Βρέμης, οι οποίες θεωρούνται βαρόμετρο για τις εξελίξεις στο κόμμα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της Bild, ο πρώην αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς ετοιμάζετα να αμφισβητήσει επίσημα την αρχηγό Αντρέα Νάλες και φέρεται να έχει την υποστήριξη 80 εκ των 152 βουλευτών τους ώστε να διεκδικήσει την ανατροπή της από την θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ισπανία

Προηγούνται οι Σοσιαλιστές στην Ισπανία κερδίζοντας 18 έδρες –σε σχέση με τις 14 που είχε το 2014, ενώ τέσσερις με πέντε έδρες φαίνεται ότι κατακτά ακροδεξιό Vox, σύμφωνα με το exit poll της εταιρείας Gad3.


Εδρες φαίνεται ότι κερδίζουν και οι Καταλανοί αυτονομιστές Κάρλος Πουτζντεμόν και Οριόλ Χουνκέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία...




Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου