Πέμπτη, Μαΐου 23, 2019

Άρειος Πάγος: Αναιρέθηκε το βούλευμα για Κουφοντίνα, επανεξετάζεται η άδεια





Το αίτημα του πολυισοβίτη εκτελεστή της «17» για άδεια από τηξν φυλακή θα επανεξεταστεί από άλλο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου.

Δεκτή έγινε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου κατά της απόφασης των δικαστών Βόλου που δεν έδωσαν νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το Ποινικό Τμήμα έκανε δεκτή την αναίρεση, δρομολογώντας την επανεξέταση του αιτήματος του πολυισοβίτη από διαφορετική σύνθεση του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, τις επόμενες ημέρες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η πιθανότητα να λάβει νέα άδεια ο εκτελεστής της «17 Νοέμβρη» είναι μεγάλη.

Ο Κουφοντίνας πραγματοποιεί σε πολυήμερη απεργία πείνας προς άσκηση πίεσης για την ικανοποίηση του αιτήματός του.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες υποστηρικτές του Κουφοντίνα έχουν προκαλέσει επεισόδια και φθορές σε δημόσια κτήρια και εμπορικά καταστήματα.

Αποκορύφωμα της έντασης ήταν η επίθεση αντιεξουσιαστών του «Ρουβίκωνα» με κόκκινη μπογιά και καπνογόνα στην πρόσοψη της Βουλής.

Ανοίγει ο δρόμος για τη συνέχιση χορήγησης τακτικών αδειών στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί πολυήμερη απεργία πείνας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο της συνηγόρου Ιωάννας Κούρτοβικ δημοσιεύτηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου αναιρείται και παραπέμπεται να δικαστεί με νέα σύνθεση.

Η αναίρεση ή όχι του βουλεύματος συζητήθηκε προχθές ενώπιον του ΣΤ’ ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα από παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, που έκρινε ότι το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο οι πολυϊσοβίτες δεν δικαιούνται άδεια δεν είναι νομικά ορθό.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού, διαμαρτυρόμενος για το «μπλοκάρισμα» της 7ης άδειας του βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου