Τρίτη, Μαΐου 21, 2019

Επίθεση στη Βουλή: ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ. – Περίμεναν επιδρομή από τον Ρουβίκωνα





Ένορκη διοικητική εξέταση για επίθεση στη Βουλή διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας. Η ΕΛ.ΑΣ. περίμενε επιδρομή από τον Ρουβίκωνα στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Τι ανέφερε εσωτερικό έγγραφο που είχε σταλεί στις 13 Μαΐου. Σάλος από την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα μέρα μεσημέρι.


Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την επίθεση στη Βουλή από μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», το μεσημέρι της Τρίτης (21.05.2019), διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας. Η ΕΔΕ ανατέθηκε σε αντιστράτηγο.

Το έγγραφο προειδοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο Ρουβίκωνας έφτασε για τρίτη φορά ανενόχλητος στη Βουλή και αυτή τη φορά δεν έμεινε στα πανό και τα τρικάκια, αλλά πέταξε κόκκινη μπογιά στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Πολλούς τους αιφνιδίασε η επίθεση. Αλλά η ΕΛ.ΑΣ. ήξερε και είχε προειδοποιήσει.


Το vima.gr είχε δημοσιεύσει πριν από μερικές μέρες εσωτερικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με το οποίο υπήρχαν φόβοι για επιδρομή από μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας στη Βουλή, εξαιτίας της απεργίας πείνας που κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Το έγγραφο αυτό είχε σταλεί στις 13 Μαΐου και καλούσε σε ενίσχυση των μέτρων στη Βουλή μετά το μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές για τη μη χορήγηση νέας άδειας στον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη.

Το έγγραφο είχε τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» και ανέφερε: «παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».


Στο έγγραφο ζητείται «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού» από τους αστυνομικούς γύρω από την Βουλή, προκειμένου να αποτραπεί μια ενέργεια που θα εκθέσει τη ΕΛΑΣ και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Με πληροφορίες και από tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου